Ceaiul care reglează glicemia și protejează rinichii, recomandat și pentru diabetici

Ceaiul care reglează glicemia și protejează rinichii, recomandat de fitoterapeut. Ceaiul are un mare efect asupra multor boli, în special asupra celor ale tractului urogenital. Pe lângă numeroasele sale beneficii pentru sănătate, acest ceai este, de asemenea, delicios și multora le place să-l bea ca băutură caldă preferată.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Merișorul este un fruct sănătos, cu conținut scăzut de calorii, bogat în fibre , vitamine și minerale , printre care predomină vitaminele C, A, E, mineralele calciu, potasiu, magneziu și fier. Este bogat în antioxidanți, cărora le datorează proprietățile sale puternice de vindecare.

Rinichii sunt responsabili pentru eliminarea toxinelor, menținerea pH-ului sângelui, echilibrarea electroliților și producerea anumitor hormoni. Ca atare, ele sunt foarte importante pentru buna funcționare a întregului organism.

Ceaiul cu proprietăți antiinflamatorii

Merisorul este bogat in antioxidanti, vitamina C si fibre si tocmai datorita compozitiei sale bogate este foarte puternic in tratarea unei serii de probleme de sanatate. Acest fruct conține și acid ursolic, care are proprietăți antiinflamatorii (antiinflamatorii) incredibile.

După cum am menționat deja, ceaiul ajută la menținerea sănătății rinichilor, dar și la eliminarea pietrelor.

Ceaiul util pentru diabetici

Merișoarele proaspete, precum și ceaiul, sunt folosite pentru a preveni și trata toate tipurile de bacterii ale tractului urinar. Este un laxativ excelent, susține digestia, stabilizează activitatea tractului digestiv. Ceaiul este util pentru diabetici deoarece reglează nivelul zahărului din sânge. Păstrează sănătatea ficatului, iar băutura regulată promovează eliminarea toxinelor acumulate. Tratează infecțiile pielii și ochilor și este în general bun la tratarea bacteriilor și ciupercilor.

Mai puţin ştiut este însă faptul că şi frunzele de afin au proprietăţi terapeutice uimitoare.

Funzele de afin, utilizate sub formă de ceai, au, în primul rând, efect de reglare a nivelului de zahăr din sânge, ceaiul preparat din aceste părţi ale plantei fiind recomandat diabeticilor şi pacienţilor cu tulburări de pancreas.

„Frunzele de afin conţin myrtilina, supranumită de unii cercetători insulină vegetală. Se folosesc sub formă de infuzie preparată dintr-o lingură de frunze uscate, la o cană de apă clocotită. Se administrează câte două căni de ceai pe zi”, explică specialistul în fitoterapie Elena Badea, care recomandă consultarea unui medic înainte de aministrarea acestui ceai, potrivit Adevărul.

 

Recent Posts

Preotul mort operat de profesorul Mircea Beuran. Caz uluitor: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…

14 minute ago

50% din sporurile bugetarilor vor fi tăiate. De ce ia Guvernul această decizie?

Guvernul a decis să taie 50% din sporurile funcționarilor publici, o măsură radicală care urmărește…

43 de minute ago

Zodia cu probleme mari pe a cincea casă! Vin situații dureroase

Mariana Cojocaru susține că o singură zodie întâmpină ceva probleme în această perioadă a anului.…

o oră ago

De ce e mai sănătoasă cafeaua cu lapte. Are un efect uimitor

Datorită combinației dintre proteinele și antioxidanții pe care o conține, cafeaua cu lapte poate avea…

2 ore ago

Cum se recalculează pensiile. CNNP a publicat procedura exactă

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a emis formularele pentru recalcularea pensiilor, care va avea…

2 ore ago

Situație alarmantă. A apărul un nou virus mortal înrudit cu cel care produce Covid

A apărul un nou virus. Experții din domeniul sănătății sunt în stare de alertă maximă…

3 ore ago

Citeste si: