Sari la conținut

”Tinerețe fără bătrânețe”! Ceaiul cu beneficii uimitoare

ceaiul de salvie
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
ceaiul de salvie, beneficii pentru par, unghii si piele

Din cuprinsul articolului

”Tinerețe fără bătrânețe”! Iubitorii de ceai caută mereu variante care pot oferi beneficii mari pentru sănătate și pot suprima anumite boli. astăzi vorbim despre una dintre cele mai populare plante medicinale.

Iată ce efect poate avea ceaiul de salvie, căci despre el este vorba, pentru piele, păr, ten,

Combaterea acneei: Proprietățile antiinflamatorii ale salviei pot ajuta la reducerea inflamației asociate cu acneea. Se spune că aplicarea locală a ceaiului de salvie răcit pe zonele afectate poate ajuta la calmarea pielii și la diminuarea roșeții.

Ceaiul care te menține tânăr

Ceai de plante
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Controlul sebumului: Ceaiul de salvie are proprietăți astringente, ceea ce poate ajuta la controlul producției de sebum. Spălarea părului cu ceai de salvie diluat poate fi benefică pentru persoanele cu păr gras.

Antiseptic natural: Salvia are și proprietăți antiseptice, ceea ce înseamnă că poate ajuta la prevenirea infecțiilor cutanate sau ale scalpului.

Antioxidanți pentru ten: Antioxidanții din salvie pot ajuta la protejarea pielii împotriva stresului oxidativ și la menținerea unui aspect mai sănătos.

Stimularea creșterii părului: Unele studii sugerează că anumiți compuși din salvie pot stimula creșterea părului și pot fi utili în menținerea sănătății scalpului.

Pentru a beneficia de proprietățile ceaiului de salvie pentru piele și păr, puteți încerca să aplicați ceaiul răcit direct pe piele sau să îl utilizați la clătirea părului după șamponare. De asemenea, puteți găsi produse cosmetice care conțin extract de salvie. Cu toate acestea, este important să faceți un test înainte de a aplica orice produs pe o suprafață mai mare a pielii pentru a evita reacțiile alergice neașteptate, potrivit dcnews.ro.

Ce beneficii mai aduce ceaiul de salvie corpului?
1. Proprietăți antiinflamatorii: Salvie conține compuși cu proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate ajuta la reducerea inflamației în organism.

2. Efecte antioxidante: Antioxidanții din salvie pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi.

3. Suport pentru sănătatea creierului: Unele studii sugerează că salvie ar putea avea beneficii pentru sănătatea creierului, inclusiv îmbunătățirea funcțiilor cognitive și a memoriei.

4. Controlul glicemiei: Consumul de ceai de salvie ar putea ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, fiind util în gestionarea diabetului.

5. Alinarea simptomelor menopauzei: Salvie este adesea utilizată pentru a reduce simptomele neplăcute ale menopauzei, cum ar fi bufeurile și transpirațiile nocturne.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel