Sari la conținut

Ceaiul care reglează glicemia și protejează rinichii, recomandat și pentru diabetici

Sursa foto: Unsplash

Ceaiul care reglează glicemia și protejează rinichii, recomandat de fitoterapeut. Ceaiul are un mare efect asupra multor boli, în special asupra celor ale tractului urogenital. Pe lângă numeroasele sale beneficii pentru sănătate, acest ceai este, de asemenea, delicios și multora le place să-l bea ca băutură caldă preferată.

ceai de merisoare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Merișorul este un fruct sănătos, cu conținut scăzut de calorii, bogat în fibre , vitamine și minerale , printre care predomină vitaminele C, A, E, mineralele calciu, potasiu, magneziu și fier. Este bogat în antioxidanți, cărora le datorează proprietățile sale puternice de vindecare.

Rinichii sunt responsabili pentru eliminarea toxinelor, menținerea pH-ului sângelui, echilibrarea electroliților și producerea anumitor hormoni. Ca atare, ele sunt foarte importante pentru buna funcționare a întregului organism.

Ceaiul cu proprietăți antiinflamatorii

Merisorul este bogat in antioxidanti, vitamina C si fibre si tocmai datorita compozitiei sale bogate este foarte puternic in tratarea unei serii de probleme de sanatate. Acest fruct conține și acid ursolic, care are proprietăți antiinflamatorii (antiinflamatorii) incredibile.

După cum am menționat deja, ceaiul ajută la menținerea sănătății rinichilor, dar și la eliminarea pietrelor.

Ceaiul util pentru diabetici

Merișoarele proaspete, precum și ceaiul, sunt folosite pentru a preveni și trata toate tipurile de bacterii ale tractului urinar. Este un laxativ excelent, susține digestia, stabilizează activitatea tractului digestiv. Ceaiul este util pentru diabetici deoarece reglează nivelul zahărului din sânge. Păstrează sănătatea ficatului, iar băutura regulată promovează eliminarea toxinelor acumulate. Tratează infecțiile pielii și ochilor și este în general bun la tratarea bacteriilor și ciupercilor.

Mai puţin ştiut este însă faptul că şi frunzele de afin au proprietăţi terapeutice uimitoare.

Funzele de afin, utilizate sub formă de ceai, au, în primul rând, efect de reglare a nivelului de zahăr din sânge, ceaiul preparat din aceste părţi ale plantei fiind recomandat diabeticilor şi pacienţilor cu tulburări de pancreas.

„Frunzele de afin conţin myrtilina, supranumită de unii cercetători insulină vegetală. Se folosesc sub formă de infuzie preparată dintr-o lingură de frunze uscate, la o cană de apă clocotită. Se administrează câte două căni de ceai pe zi”, explică specialistul în fitoterapie Elena Badea, care recomandă consultarea unui medic înainte de aministrarea acestui ceai, potrivit Adevărul.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel