Categories: Stil de viaţă

Cel mai bun aliment pentru oase mai puternice. Nutriționist-dietetician: „Este o sursă minunată de potasiu, magneziu, vitamina K și polifenoli”

Cel mai bun aliment pentru oase mai puternice. Nutriționist-dietetician: „Este o sursă minunată de potasiu, magneziu, vitamina K și polifenoli”.

Simte-te puternic prin incorporarea acestui aliment în dieta ta zilnică! Dacă duceți un stil de viață activ sau pur și simplu doriți să evitați atât rănile inutile, cât și potențialele boli, atunci este important să vă mențineți oasele sănătoase și puternice.

Cu toate acestea, acest lucru poate deveni mai greu pe măsură ce îmbătrânim. Potrivit Johns Hopkins Medicine, pe măsură ce îmbătrânești, începi să pierzi mai mult os decât formați, ceea ce crește riscul de osteoporoză.

Cel mai bun aliment pentru oase mai puternice. Nutriționist-dietetician: „Este o sursă minunată de potasiu, magneziu, vitamina K și polifenoli”

Acest lucru poate fi problematic, deoarece osteoporoza poate duce la fracturi și căderi pe măsură ce îmbătrânești, ceea ce duce la afecțiuni grave de sănătate. Din fericire,rata pierderii osoase poate fi încetinită dacă sunt luați „anumiți pași preventivi”.

Aceasta include consumul de alimente care vă pot menține oasele mai puternice. În acest sens, când vine vorba de cea mai bună opțiune pentru acel scop anume, aceasta se întâmplă să fie prunele uscate, potrivit nutriționistului-dietetician Lauren Harris-Pincus, MS, RDN, fondatoarea NutritionStarringYOU.

„Unul dintre sfaturile mele preferate pentru sănătatea oaselor este să mă bucur zilnic de prune/prune uscate”, spune Harris-Pincus.

„Prunele sunt o sursă de potasiu, magneziu, vitamina K și polifenoli, care s-a dovedit că susțin sănătatea oaselor prin creșterea densității minerale osoase și reducerea pierderii osoase”, a adăugat aceasta, potrivit eatthis.com.

În același timp, Harris-Pincus explică că „prunele uscate sunt, de asemenea, cunoscute că ajută la menținerea lucrurilor „în mișcare” datorită conținutului de fibre și sorbitol natural”.

De aceea, dacă prunele nu au făcut parte din dieta dumneavoastră obișnuită, atunci „începeți încet și mergeți până la o porție completă”.

Ce reprezintă o porție completă? „Puteți consuma cinci prune uscate pe zi tocate și amestecate în iaurt, fulgi de ovăz, cereale sau o salată”, spune Harris-Pincus.

Nutriționistul-dietetician a mai spus că trucul său preferat este să „păstrezi prunele uscate în congelator pentru o textură delicioasă și satisfăcătoare”.

Recent Posts

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

6 minute ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

36 de minute ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

o oră ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

2 ore ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

2 ore ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

3 ore ago

Citeste si: