Sari la conținut

Cel mai bun aliment pentru oase mai puternice. Nutriționist-dietetician: „Este o sursă minunată de potasiu, magneziu, vitamina K și polifenoli”

fructe uscate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Importanța vitaminei B12 în organism

Cel mai bun aliment pentru oase mai puternice. Nutriționist-dietetician: „Este o sursă minunată de potasiu, magneziu, vitamina K și polifenoli”.

Simte-te puternic prin incorporarea acestui aliment în dieta ta zilnică! Dacă duceți un stil de viață activ sau pur și simplu doriți să evitați atât rănile inutile, cât și potențialele boli, atunci este important să vă mențineți oasele sănătoase și puternice.

Cu toate acestea, acest lucru poate deveni mai greu pe măsură ce îmbătrânim. Potrivit Johns Hopkins Medicine, pe măsură ce îmbătrânești, începi să pierzi mai mult os decât formați, ceea ce crește riscul de osteoporoză.

Cel mai bun aliment pentru oase mai puternice. Nutriționist-dietetician: „Este o sursă minunată de potasiu, magneziu, vitamina K și polifenoli”

Acest lucru poate fi problematic, deoarece osteoporoza poate duce la fracturi și căderi pe măsură ce îmbătrânești, ceea ce duce la afecțiuni grave de sănătate. Din fericire,rata pierderii osoase poate fi încetinită dacă sunt luați „anumiți pași preventivi”.

Aceasta include consumul de alimente care vă pot menține oasele mai puternice. În acest sens, când vine vorba de cea mai bună opțiune pentru acel scop anume, aceasta se întâmplă să fie prunele uscate, potrivit nutriționistului-dietetician Lauren Harris-Pincus, MS, RDN, fondatoarea NutritionStarringYOU.

„Unul dintre sfaturile mele preferate pentru sănătatea oaselor este să mă bucur zilnic de prune/prune uscate”, spune Harris-Pincus.

„Prunele sunt o sursă de potasiu, magneziu, vitamina K și polifenoli, care s-a dovedit că susțin sănătatea oaselor prin creșterea densității minerale osoase și reducerea pierderii osoase”, a adăugat aceasta, potrivit eatthis.com.

În același timp, Harris-Pincus explică că „prunele uscate sunt, de asemenea, cunoscute că ajută la menținerea lucrurilor „în mișcare” datorită conținutului de fibre și sorbitol natural”.

De aceea, dacă prunele nu au făcut parte din dieta dumneavoastră obișnuită, atunci „începeți încet și mergeți până la o porție completă”.

Ce reprezintă o porție completă? „Puteți consuma cinci prune uscate pe zi tocate și amestecate în iaurt, fulgi de ovăz, cereale sau o salată”, spune Harris-Pincus.

Nutriționistul-dietetician a mai spus că trucul său preferat este să „păstrezi prunele uscate în congelator pentru o textură delicioasă și satisfăcătoare”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel