Sari la conținut

Cel mai bun antibiotic natural, vindecă multe boli

ceai de salvie
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Beneficiile ceaiului de salvie

Cel mai bun antibiotic natural, vindecă multe boli. Una dintre cele mai sănătoase plante, considerată de mulți ca fiind un antibiotic natural excelent și antiseptic, are o istorie lungă în medicină.

Numele său este derivat din latină și înseamnă „salvare” sau „trat”. A fost adesea menţionată în lucrările unor autori antici dedicate vindecării.

Acum 2.000 de ani, romanii l-au apreciat și l-au folosit în diferite practici de vindecare. Planta este foarte parfumată și are un miros caracteristic. În scopuri medicinale, se folosesc doar frunzele sale și sunt cele mai eficiente în timpul începutului înfloririi, de obicei în luna mai.

salvie
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Salvia, ingredientul principal în amestecurile de îmbălsămare

În trecut, oamenii au folosit mai des puterea plantelor, motiv pentru care salvia a fost ingredientul principal în amestecurile de îmbălsămare din mormintele faraonilor.

În Grecia antică, a fost folosit pentru a trata sângerări, febră, pietre la rinichi și menstruație neregulată. În trecut, a fost plantat în aproape fiecare grădină și, din moment ce se credea că vindecă aproape toate bolile, i s-a acordat statutul de plantă sacră.

În caz contrar, conține uleiuri esențiale de salviol, pinen, cine, borine, camphor, precum și taninuri, substanțe amare, proteine, amidon, oxalat de calciu, săruri de acid fosforic, potasiu și săruri de calciu.

Efect benefic asupra cavității bucale

Timp de secole, salvia a fost folosită împotriva depășirii, durerilor în gât și faringe, ceaiul este pregătit pentru pacienții cu tuberculoză. Datorită efectului său benefic asupra cavității bucale, extractul este adesea adăugat la pastele de dinți. Este, de asemenea, eficientă în bolile respiratorii, deoarece promovează elibararea de mucus.

Ceaiul este extrem de eficient în diaree, dureri de stomac și crampe. De asemenea, poate ajuta la tratarea reumatismului, gutei și tulburărilor nervoase asociate cu aceste boli.

Plantă inhibă enzima acetilcolinesterază

Studiile medicale au descoperit că această plantă inhibă enzima acetilcolinesterază, care afectează negativ memoria. Oamenii de știință cred că salvia are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și hormonale care pot ajuta la tratamentul demenței și al bolii Alzheimer.

Charlemagne a ordonat prin lege în fiecare mănăstire să crească aproximativ o sută de tipuri diferite de ierburi medicinale, deoarece înțeleptul este în frunte. De aceea este folosit în medicina populară pentru a întări nervii, dar și pentru a purifica sângele și împotriva reumatismului și a oricăror inflamații.

Salvia, un condiment excelent

În caz contrar, poate fi folosit și în culinar ca un condiment, deoarece stimulează digestia, radiul biliar și reduce umflarea. Datorită efectului său antimicrobian, este utilizat în unguentele antivirale împotriva herpesului.

Unii medici îl folosesc, de asemenea, în spasme, boli ale măduvei spinării, boli ale glandelor și tremurând. Frunzele de salvie zdrobite pot ajuta chiar și cu mușcăturile de insecte.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel