Categories: Stil de viaţă

Cel mai bun supliment natural pentru scăderea colesterolului. Cât și cum se administrează

Scăderea colesterolului e posibilă și cu ajutorul suplimentelor, pe lângă dietă și sport. Colesterolul crescut în sânge poate fi un efect al stilului de viață, al geneticii sau al unei combinații între cele două, dar indiferent de cauză, este important să depuneți eforturi pentru a scădea nivelul colesterolului pentru a vă proteja sănătatea.

Cercetările arată că nivelurile ridicate de colesterol pot contribui la îngustarea arterelor și pot crește riscul de atac de cord, accident vascular cerebral și alte afecțiuni ale inimii și vaselor.

Alegerile alimentare și exercițiile fizice sunt printre factorii care pot îmbunătăți nivelul de colesterol, iar când vine vorba de suplimente, cel mai bun supliment pentru a reduce colesterolul sunt fibrele solubile.

Probabil ați auzit de fibre, dar știați că există două forme principale ale acestui nutrient esențial?

Fibrele solubile, cel mai bun supliment pentru scăderea colesterolului

Fibrele insolubile sunt cele care ajută la crearea volumului în tractul digestiv, contribuind la sațietate și ajutând digestia.

Cealaltă formă, fibrele solubile, se găsesc mai rar în sursele alimentare și reprezintă tipul cel mai benefic pentru scăderea colesterolului din sânge. Mecanismul din spatele fibrelor solubile este capacitatea acestora de a se atașa de compușii care conțin colesterol din tractul digestiv pentru a împiedica absorbția colesterolului în sânge. În acest fel, vei avea mai putin colesterol circulant si, in timp, acest lucru ar putea scadea nivelul colesterolului din sânge.

Chiar dacă fibrele solubile pot fi găsite, în mod natural, în alimente, cum ar fi fasolea, avocado, fructele de pădure și ovăzul, cantitățile sunt mult mai mici decât decât cele de fibre insolubile. Acesta este motivul pentru care un supliment poate fi atât de util, mai ales pentru cei care nu consumă alimente bogate în fibre solubile, în mod regulat.

De câte fibre solubile aveți nevoie pentru a scădea colesterolul?

Datele sugerează că cinci până la 10 grame sau mai mult de fibre solubile pe zi pot scădea colesterolul LDL (forma mai îngrijorătoare de colesterol) din sânge. Când căutați suplimente de fibre solubile, probabil veți întâlni multe opțiuni. Inulina, metilceluloza și psyllium sunt cele mai comune surse de fibre din produsele suplimente și toate pot ajuta la atingerea obiectivului de scădere a colesterolului.

Pe lângă adinistrarea zilnică a unui supliment de fibre solubile, îmbunătățirea stilului de viață vă va ajuta. Luați în considerare adăugarea mai multor alimente bogate în fibre la mese și gustări, schimbați unele dintre proteinele animale cu opțiuni pe bază de plante, cum ar fi soia și fasole, și creșteți aportul de grăsimi sănătoase, cum ar fi nucile, semințele, uleiul de măsline și avocado.

În cele din urmă, asigurați-vă că beți multă apă pentru a vă ajuta corpul să proceseze fibrele și încercați să faceți exerciții cardio de mai multe ori pe săptămână.

Suplimentele nu reprezintp un remediu pentru afecțiuni grave, dar pot contribui la îmbunătățirea parametrilor de sănătate și sunt deosebit de utile atunci când sunt combinate cu un stil de viață sănătos.

Dacă vă gândiți să luați un supliment cu fibre pentru a vă îmbunătăți nivelul de colesterol, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla dacă medicamentele pentru scăderea colesterolului sunt, de asemenea, indicate pentru cel mai bun rezultat pentru sănătate.

Recent Posts

Cine va primi o pensie mai mare cu sume cuprinse între 600 și 1600 lei din septembrie

Pensionarii cu mulți ani de muncă vor beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor, între 600…

4 minute ago

O conversație banală cu fiica lui i-a distrus căsnicia

Căsnicie distrusă după dezvăluirea unui secret teribil. Un bărbat a avut parte de o surpriză…

33 de minute ago

Ce sume se dau și ce acte sunt necesare pentru pensia pe caz de boală

În România, conform legislației muncii și noii legi a pensiilor, anumite categorii de români vor…

o oră ago

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

13 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

14 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

14 ore ago

Citeste si: