Categories: Stil de viaţă

Cele mai bune alimente pentru un ficat sănătos, potrivit medicilor diabetologi

Cele mai bune alimente pentru ficat tău. Este bine știut faptul că dieta necorespunzătoare afectează sănătatea ficatului.

Ficatul tău îndeplinește peste 500 de funcții vitale. Potrivit Universitatea Johns Hopkins, printre rolurile principale ale ficatului,sunt  inclusiv eliminarea deșeurilor, controlul răspunsurilor imune și gestionarea zahărului din sânge.

Deci ceea ce mâncăm în fiecare zi poate ajuta sau împiedica acest organ extrem de important. Studiile din ultimii ani au arătat că dieta joacă un factor important în sănătatea ficatului.

Câteva bune practici pentru a vă susține ficatul sunt menținerea unei greutăți corporale adecvate, menținerea colesterolului și a zaharurilor într-un interval normal, limitarea cantității de alcool pe care o consumați și urmați o dietă sănătoasă și echilibrată.

Deci, care sunt cele mai bune alimente pentru a vă menține ficatul în formă excelentă? Se pare că multe dintre alimentele pe care deja le iubești pot fi benefice pentru ficatul tău.

De ani de zile, medicii au recomandat dieta mediteraneană, în mare parte pentru efectul său asupra sănătății cardiovasculare. Experții spun că dieta mediteraneană este, de asemenea, un plan grozav de adoptat ca o modalitate de a susține sănătatea ficatului.

„Dietele bogate în alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi dieta mediteraneană, ajută la scăderea inflamației care pot apărea în cazul bolilor hepatice”, spune Melissa Prest, MS, RD, purtător de cuvânt al Academy of Nutrition and Dietetics.

Cele mai bune alimente pentru ficatul tău: Fructele

Fructele sunt pline de antioxidanți, care ajută la reducerea inflamației. Unele dintre cele mai bune opțiuni pentru a vă proteja ficatul includ:

  • fructele de pădure,
  • strugurii
  • merisoarele.

Legume

De asemenea, ar trebui să căutați să includeți în dietă și legume cu frunze verzi pentru a susține sănătatea ficatului.

„Legăturile cu frunze verzi sunt bogate în vitamina K, de care ficatul are nevoie pentru a forma cheaguri de sânge”, explică Prest. „Legăturile cu frunze verzi (cum ar fi spanacul, varza, varza și guldul) conțin antioxidanți care protejează ficatul și calmează inflamația.”

Cele mai bune alimente pentru ficatul tău: ulei de măsline

Prest recomandă uleiul de măsline (cu moderație) ca o modalitate de a ajuta la prevenirea bolii hepatice grase, deoarece vă poate crește colesterolul HDL (colesterolul „bun”) și este bogat în vitamina E și antioxidanți.

Sursă: Unsplah

Fulgi de ovăz

Consumul de fibre suficiente este, de asemenea, cheia pentru sănătatea ficatului.

Alimentele bogate în fibre, cum ar fi fulgii de ovăz, vă ajută corpul să aibă mișcări regulate ale intestinului și să îmbunătățească sănătatea intestinului. Acest lucru este important deoarece constipația nu permite organismului să scape de toxine, determinându-le să se acumuleze și poate fi o preocupare pentru persoanele cu boală hepatică cronică.”

Scopul este să includeți fibre la fiecare masă și gustare. Ficatul este cel mai fericit cu o dietă sănătoasă – săraci carbohidrați și proteine. Cel mai bun mod de a vă ajuta să vă reparați ficatul este să nu-i cereți să muncească mai mult decât ar trebui și să vă îmbogățiți dieta cu alimente antiinflamatoare și bogate în antioxidanti.

Cele mai bune alimente pentru ficatul tău: carnea de pui, peștele

Consumul suficient de proteine este, de asemenea, esențial pentru ficat. Prest recomandă proteine slabe, cum ar fi carnea de pasăre și pește, precum și proteine ​​pe bază de plante precum linte, mazăre, nuci și tofu.

„Corpurile noastre sunt complicate și nu doriți să încercați să alegeți o alegere sănătoasă pentru un organ și să creșteți riscul unei alte probleme, cum ar fi bolile cardiovasculare. Cărnurile slabe precum puiul și curcanul sunt sănătoase pentru ficat, la fel ca și peștele. Deși se preferă o dietă bogată în proteine, evitarea grăsimilor saturate este întotdeauna o idee bună pentru a reduce riscul de cancer și bolile cardiovasculare”. 

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

2 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

3 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

3 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

4 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

4 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra