duminică, februarie 5, 2023

Fibre cheie pentru sănătatea intestinului și a inimii. Există un singur grup de alimente pe care trebuie să le consumi cu regularitate, atrag atenția medicii.

Prea mult stres poate face ravagii asupra sănătății intestinului tău. Probioticele sunt puternice, fibrele sunt prietenele tuturor. Iar în ceea ce privește cel din urmă, adevărul nefericit este că prea mulți dintre noi nu consumă fibre. Acest lucru poate duce la probleme de sațietate, digestie, fluctuații ale glicemiei și multe altele. Pur și simplu, dacă nu vă alimentați corpul cu suficiente fibre, veți avea probleme de sănătate.

Te-ar mai interesa: Medicamentul minune cu care slăbesc rapid vedetele...

„Sperăm că ați auzit veștile interesante despre fibre. Ceea ce credeam cândva că este furajul grosier plictisitor care face o renaștere alimentată de știință”, spune  Will Bulsiewicz, MD, gastroenterolog certificat și autor de bestselleruri New York Times

Cu alte cuvinte, suplimentele de fibre groase și neplăcute de odinioară fac loc unui accent mai mare pe alimentele integrale bogate în fibre, pe bază de plant.

„[Fibrele] sunt bune pentru microbiomul nostru intestinal, sunt un precursor al acizilor grași cu lanț scurt antiinflamatori și au fost legate de beneficii pentru sănătate în tot corpul”, continuă Dr. Bulsiewicz.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care își găsesc iubirea târziu în viață...

Așadar, cuvântul „fibre” în sine este un termen general care cuprinde o familie de nutrienți mult mai largă și mai diversă. Există în multe forme, iar una care nu primește o tonă de timp de emisie – până acum, adică – este arabinoxilanii.

Ce sunt arabinoxilanii?

Acestea sunt un tip specific de fibre care se găsesc în diverse cereale.

Beneficiile arabinoxilanilor

„La fel ca alte forme de fibre, arabinoxilanii par să fie prebiotice, ceea ce înseamnă că sporesc creșterea microbilor intestinali benefici și îmbunătățesc sănătatea umană”, spune Dr. Bulsiewicz.

Te-ar mai interesa: Băutura care micșorează creierul! Poate cauza deme...

Acum, reamintim mențiunea sa anterioară potrivit căreia fibrele sunt un precursor al acizilor grași cu lanț scurt.

„Știm că acizii grași cu lanț scurt, cum ar fi butiratul, sunt deosebit de benefici pentru sănătatea intestinală, deoarece sporesc creșterea microbilor antiinflamatori, suprimă microbii inflamatori și repară bariera intestinală pentru a inversa scurgerile intestinale”, continuă el.

Te-ar mai interesa: Cel mai puternic tonic și depurativ natural pentru...

În ceea ce privește legătura cu arabinoxilanii, expertul face referire la un studiu randomizat, controlat cu placebo, efectuat pe 40 de ori mani sănătoși, care a constatat că participanții care au mâncat pâine îmbogățită cu arabinoxilan și-au crescut nivelul de butirat și prezența microbilor antiinflamatori.

Cele mai bune surse alimentare de arabinoxilani

Aceste fibre se găsesc cel mai frecvent în cereale. „Veți găsi arabinoxilani cel mai bine reprezentați în alimente precum grâul, porumbul, secara, orzul, orezul și ovăzul”, conchide Dr. Bulsiewicz . Ceea ce este o veste excelentă dacă deja acordați prioritate acestor alimente în dieta dumneavoastră.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre crizele de ficat. Ce semne apar câ...

Surse alimentare naturale suplimentare de arabinoxilani includ alimente precum:

  • Psyllium;
  • Semințe de in;
  • Iarbă de pangola;
  • Muguri de bambus;
  • Iarbă de secară;
  • Paste făinoase cu făină albă.

Nu uitați: Fibrele sunt prietenele tale și există nenumărate opțiuni sănătoase (și gustoase!) din care poți alege pentru a obține o cantitate mai mare de fibre în dieta ta.

Dr. Bulsiewicz menționează că „49 din 50 de americani consumă în mod inadecvat cereale integrale”, ceea ce subliniază nevoia noastră colectivă de a include mai multe dintre acestea – și, prin urmare, arabinoxilani – în mesele noastre.

Totuși, în același timp, el reiterează faptul că majoritatea dintre noi ar putea beneficia de pe urma creșterii aportului total de fibre, deoarece „19 din 20 de americani sunt deficitari în ceea ce privește consumul de fibre”.

Dr. Bulsiewicz afirmă că „ar trebui să ne propunem să consumăm un amestec divers de alimente vegetale pentru a culege roadele unei diete bogate în fibre și alimentate cu prebiotice”, citează wellandgood.com.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private