Sari la conținut

De ce este bine să mănânci pește de Revelion. Puțini știu de fapt semnificația acestei tradiții

Mulți oameni cred că a mânca pește de Anul Nou este noroc, deoarece combinația cuvintelor în chineză pentru „pește” și „extra” sună similar cu cuvintele pentru „abundență” și „surplus”. În plus, forma peștelui simbolizează bogăția, iar faptul că înoată în bandă reprezintă uniunea în noul an.

De asemenea, se crede că consumul de pește aduce noroc, deoarece a fost văzut de mult timp ca un semn de prosperitate și fertilitate. Se spune că și alte alimente simbolice savurate de Anul Nou, cum ar fi  taro și budinca, aduc noroc, despre care se spune că taroul aduce bogăție și budinca că aduce fericire.

Fiecare dintre aceste feluri de mâncare oferă, de asemenea, diverse beneficii pentru sănătate, cum ar fi fibre, antioxidanți, vitamine și minerale. Indiferent dacă credeți că aduc noroc sau nu, adăugarea unor fructe de mare în meniul de Anul Nou vă poate oferi o mesă delicioasă, hrănitoare și poate norocoasă.

Ar trebui să mănânci pește de Anul Nou?

Dacă ar trebui sau nu să mănânci pește de Revelion, depinde într-adevăr de preferințele și tradițiile tale personale. Pentru multe culturi, consumul de pește este văzut ca un semn bun, deoarece se crede că vor aduce noroc, prosperitate și abundență în anul care vine.

În plus, anumite feluri de mâncare din pește pot reprezenta o viață lungă, cum ar fi crapul sau „tonul prosperității”, care a fost popular în cultura chineză. Mai mult, s-a spus că consumul de pește oferă beneficii pentru sănătate care te pot ajuta să începi noul an cu o notă sănătoasă.

Acestea fiind spuse, dacă nu vă plac fructele de mare sau aveți restricții alimentare, nu există absolut niciun motiv să mâncați pește de Revelion. Datorită globalizării, sărbătorile de Anul Nou vin în toate formele și dimensiunile, iar diferitele culturi și țări îl sărbătoresc diferit.

Atâta timp cât alegerile tale alimentare aduc bucurie, sănătate și abundență în viața ta, nu contează ce fel de fel de mâncare ai ales să împărtășești cu cei dragi. Așadar, pentru a răspunde la întrebare – dacă aveți dorința și o găsiți semnificativă, ar trebui să mâncați pește de Revelion.

Ce pește să mănânci de Anul Nou pentru noroc?

De obicei, oamenii din întreaga lume mănâncă pește de Anul Nou pentru noroc. Peștele este văzut ca un semn al abundenței, al progresului și al avansării, motiv pentru care este considerat un simbol al norocului și o binecuvântare pentru prosperitatea în anul următor.

Cel mai obișnuit tip de pește servit adesea de Anul Nou este somonul, deoarece culoarea roz este adesea folosită pentru a semnifica noroc. În culturile orientale, în special în Japonia și China, mulți oameni mănâncă și pește aburit sau crud, ca parte a festivităților de Anul Nou.

În Japonia, icrele de hering sunt adesea apreciate pentru a simboliza fertilitatea. Peștele este, de asemenea, popular în rândul evreilor, care pregătesc adesea peștele Gefilte de Anul Nou evreiesc (numit local Rosh Hashanah). Diferite tipuri de pește pot fi, de asemenea, înlocuite în funcție de tipul de cultură și de obiceiurile locale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel