Cele mai bune plante medicinale pentru îngrijirea părului. Soluţii pentru creşterea rapidă a firelor de păr pierdute

Stresul, poluarea, dezechilibrele hormonale, carenţe de vitamine şi minerale din alimentaţie, dar şi schimbarea anotimpurilor pot fi tot atâtea cazuri pentru pierderea firelor naturale de păr.

Rozmarinul este unul dintre principalele plante medicinale folosite pentru stimularea creşterii şi regenerarea firului de păr prin stimularea metabolismului celular. Astfel, folosirea uleiului de rozmarin, într-un sampon sau balsam natural, stimulează scalpul şi creşterea parului, care devine mai voluminos şi stralucitor.

Este excelent pentru părul subțire și pentru cei care suferă de alopecie. Formează o sinergie aparte în combinaţie cu uleiul de măsline pentru obţinerea de seruri capilare.

De asemenea uleiul de muşetel oferă strălucire şi catifelare părului, îl face mai mătăsos şi este indicat în cazul scalpului sensibil.

Decoctul din rădăcină de brusture, infuzia din frunze de mesteacăn și urzică, se pot combina și se folosesc pentru limpezirea părului. Pentru spălarea acestuia, e bine de utilizat un săpun preparat în casă, din ingrediente naturale și uleiuri esențiale din plante.

De altfel, urzica are efecte binecunoscute asupra părului şi nu numai că îndepărtează mătreaţa, dar stopează şi căderea părului. Planta se poate folosi în măști, ceaiuri sau seruri pentru combaterea calviției, fortificarea părului, în caz de mătreață, mâncărimi sau păr gras.

Este foarte uşor să pregăteşti  în casă  un ulei revigorant cu care să masezi scalpul prin macerarea plantei în ulei de măsline. Sau clăteşte părul după spălare cu un ceai concentrat de urzică.

Trifoiul roşu este extractul de dă putere firelor de păr, reduce mătreaţa şi iritaţiile, conferă volum şi face părul moale şi strălucitor. Acesta stopează căderea părului prin întărirea rădăcinii şi menţinerea structurii foliculilor de păr.

Cimbrul este o plantă minune care poate fi folosită atât la prepararea unor infuzii, cât și a unor șampoane naturale. Acesta conferă părului un aspect lucios și revitalizat – este recomandat să utilizezi pentru clătirea părului cimbrul proaspăt în locul celui uscat pentru cele mai bune rezultate și 250 ml apă clocotită.

Mască specială pentru hrănirea părului

Pentru hrănirea părului se poate prepara o mască din gălbenuș de ou, ulei de măsline și câteva picături de zeamă de lămâie, care se aplică pe păr pentru 45 minute. Mai există varianta cu gălbenuș de ou, ulei de ricin și 2 linguri rom.

Iată o rețetă simplă pentru prepararea săpunului în casă: este nevoie de 5 mililitri ulei esențial de lavandă, un pumn de flori uscate de levănțică, 300 mililitri ulei de măsline și 300 grame glicerină.

Florile se mărunțesc, uleiul de măsline se încălzește până spre fierbere, iar glicerina se încălzește lent în cuptor. Se amestecă toate ingredientele, apoi se toarnă în forme, iar după răcire se taie. Se poate folosi atât pentru igiena pielii, cât și pentru spălarea părului.

Creşterea părului are patru faze

– Anagen (faza de creştere) – durează între 2 şi 6 ani, cu o rată de creştere de circa 1 cm pe lună

Catagen (faza de degradare – 10 zile)

Telogen (faza de repaos – 100 zile)

Exogen (faza de cădere)

Specialiştii spun că îngrijirea părului se poate face la fel de bine, ca și cea a feței, cu ajutorul ingredientelor naturale, care întăresc firul de păr şi tratează mătreața sau iritațiile locale.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

5 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

6 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

6 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

7 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

7 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

8 ore ago

Citeste si: