Cele mai bune remedii naturiste pentru spondiloza cervicală

Spondiloza cervicală, numită și osteoartrită spinală, afectează articulațiile și discurile din coloana cervicală, care se află la gât. Cel mai des, spondiloza cervicală se dezvoltă din cauza uzurii cartilajului și a oaselor, dar poate apărea și din alte cauze.

Odată cu înaintarea în vârstă, discurile coloanei se descompun treptat, pierd lichid și devin mai rigide. Spondiloza cervicală apare de obicei la persoanele de vârstă mijlocie și vârstnice.

Simptome alarmante

Majoritatea oamenilor nu au simptome semnificative. Dacă acestea apar, ele pot fi de la foarte ușoare până la severe și se pot produce treptat sau brusc. Un simptom comun este durerea în zona omoplaților. Uneori, aceasta se poate întinde pe braț până la degete. Durerea s-ar putea intensifica atunci când persoana stă în picioare, în diverse poziții incomode, strănută, tușește sau înclină gâtul pe spate.

Un alt simptom comun este slăbiciunea musculară, ceea ce poate îngreuna ridicarea brațelor sau căratul anumitor obiecte. Alte semne comune sunt: un gât rigid care se înrăutățește, durere în partea din spatele capului, reflexe anormale, spasme musculare, furnicături și amorțeală în zona umerilor și a mâinilor, iar uneori pot apărea și la picioare.

Simptome care apar mai rar includ pierderea echilibrului, dificultăți la înghițire, pierderea controlului vezicii sau a intestinului (incontinență). Aceste simptome necesită un consult medical rapid.

Cele mai bune remedii naturiste

Tratamentul spondilozei cervicale depinde de la pacient la pacient şi poate implica, în funcţie de severitatea simptomelor, analgezice, antiinflamatoare sau suplimente pentru detensionarea musculaturii. De asemenea, unguentele cu rol calmant sunt extrem de importante în atenuarea durerilor locale şi redarea mobilităţii.

Suplimentele alimentare pe bază de valeriană, passiflora, arnică sau lavandă pot contribui eficient la relaxarea întregului organism, potrivit specialiştilor citaţi de sfatulmedicului.ro. Totodată, un tratament naturist eficient pentru spondiloza cervicală este cel pe bază de plante cu rol antiinflamator.

În această categorie în care intră salcia albă, turmericul, extractul de piper negru, extractul de Boswellia, o plantă denumita „tamâia indiană”, şi vitamina C, recunoscută atât graţie efectului antiîmbătrânire, cât şi datorită contribuţiei la producerea de colagen, substanţă extrem de importantă pentru menţinerea sănătăţii cartilagiilor.

De un real ajutor în ameliorarea durerilor create de spondiloza cervicală este aplicarea alternativă a compreselor calde şi reci pe zona afectată. Compresa caldă – cu rol calmant –, se lasă 3 minute, iar cea rece – cu rol antiinflamator –, un minut.

Reţeta cu brusture

Această buruiană care se agaţă de haine are puterea de a curăţa rapid şi eficient toxinele din organism datorită proprietăţilor detoxifiante, anticancerigene, antimicrobiene sau antiinflamatoare.

Brusturele creşte din primavară şi până toamna pe toate şanturile, pe maluri de râuri sau prin păduri, considerat unul dintre cele mai eficiente leacuri în detoxifierea organismului. Rădăcina de brusture este considerată una dintre cele mai sigure plante pentru sănătate, întrucât până în prezent nu s-au descoperit efecte secundare ale acesteia în organism.

Frunza proaspăt culeasă se pune seara înainte de culcare să stea 10-15 minute în spirt medicinal, până când se impregnează bine. Se pune pe ceafă o pânza subţire, peste care se aplică frunza bine scursă. Peste ea se adaugă o altă pânză şi se fixează bine pe ceafă şi se ţine până dimineaţa.

Tratamentul nu trebuie să depăşească 4-6 zile la rând. Acest tratament este recomandat şi pentru discopatia lombară şi pentru reumatism.

Recent Posts

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

17 minute ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

46 de minute ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

o oră ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

2 ore ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

2 ore ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

3 ore ago

Citeste si: