vineri, iunie 2, 2023

Spondiloza cervicală, numită și osteoartrită spinală, afectează articulațiile și discurile din coloana cervicală, care se află la gât. Cel mai des, spondiloza cervicală se dezvoltă din cauza uzurii cartilajului și a oaselor, dar poate apărea și din alte cauze.

Odată cu înaintarea în vârstă, discurile coloanei se descompun treptat, pierd lichid și devin mai rigide. Spondiloza cervicală apare de obicei la persoanele de vârstă mijlocie și vârstnice.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

Simptome alarmante 

Majoritatea oamenilor nu au simptome semnificative. Dacă acestea apar, ele pot fi de la foarte ușoare până la severe și se pot produce treptat sau brusc. Un simptom comun este durerea în zona omoplaților. Uneori, aceasta se poate întinde pe braț până la degete. Durerea s-ar putea intensifica atunci când persoana stă în picioare, în diverse poziții incomode, strănută, tușește sau înclină gâtul pe spate.

Un alt simptom comun este slăbiciunea musculară, ceea ce poate îngreuna ridicarea brațelor sau căratul anumitor obiecte. Alte semne comune sunt: un gât rigid care se înrăutățește, durere în partea din spatele capului, reflexe anormale, spasme musculare, furnicături și amorțeală în zona umerilor și a mâinilor, iar uneori pot apărea și la picioare.

Te-ar mai interesa: Ce simți când inima nu primește suficient sânge. S...

Simptome care apar mai rar includ pierderea echilibrului, dificultăți la înghițire, pierderea controlului vezicii sau a intestinului (incontinență). Aceste simptome necesită un consult medical rapid.

Cele mai bune remedii naturiste

Tratamentul spondilozei cervicale depinde de la pacient la pacient şi poate implica, în funcţie de severitatea simptomelor, analgezice, antiinflamatoare sau suplimente pentru detensionarea musculaturii. De asemenea, unguentele cu rol calmant sunt extrem de importante în atenuarea durerilor locale şi redarea mobilităţii.

Te-ar mai interesa: Semne incipiente ale cancerului de sân. La ce treb...

Suplimentele alimentare pe bază de valeriană, passiflora, arnică sau lavandă pot contribui eficient la relaxarea întregului organism, potrivit specialiştilor citaţi de sfatulmedicului.ro. Totodată, un tratament naturist eficient pentru spondiloza cervicală este cel pe bază de plante cu rol antiinflamator.

În această categorie în care intră salcia albă, turmericul, extractul de piper negru, extractul de Boswellia, o plantă denumita „tamâia indiană”, şi vitamina C, recunoscută atât graţie efectului antiîmbătrânire, cât şi datorită contribuţiei la producerea de colagen, substanţă extrem de importantă pentru menţinerea sănătăţii cartilagiilor.

Te-ar mai interesa: Prea mult fier în sânge. Sideremia mare, semn de a...

De un real ajutor în ameliorarea durerilor create de spondiloza cervicală este aplicarea alternativă a compreselor calde şi reci pe zona afectată. Compresa caldă – cu rol calmant –, se lasă 3 minute, iar cea rece – cu rol antiinflamator –, un minut.

Reţeta cu brusture

Această buruiană care se agaţă de haine are puterea de a curăţa rapid şi eficient toxinele din organism datorită proprietăţilor detoxifiante, anticancerigene, antimicrobiene sau antiinflamatoare.

Te-ar mai interesa: Este OFICIAL: România în criză socială! Începe GRE...

Brusturele creşte din primavară şi până toamna pe toate şanturile, pe maluri de râuri sau prin păduri, considerat unul dintre cele mai eficiente leacuri în detoxifierea organismului. Rădăcina de brusture este considerată una dintre cele mai sigure plante pentru sănătate, întrucât până în prezent nu s-au descoperit efecte secundare ale acesteia în organism.

Frunza proaspăt culeasă se pune seara înainte de culcare să stea 10-15 minute în spirt medicinal, până când se impregnează bine. Se pune pe ceafă o pânza subţire, peste care se aplică frunza bine scursă. Peste ea se adaugă o altă pânză şi se fixează bine pe ceafă şi se ţine până dimineaţa.

Tratamentul nu trebuie să depăşească 4-6 zile la rând. Acest tratament este recomandat şi pentru discopatia lombară şi pentru reumatism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private