Sari la conținut

Suferi de spondiloză cervicală? 4 exerciții care pot ajuta la reducerea durerii

Suferi de spondiloză cervicală? 4 exerciții care pot ajuta la reducerea durerii.

Spondiloza cervicală este o afecțiune în care vertebrele, discurile și ligamentele gâtului încep să se uzeze în timp, ceea ce provoacă dureri intense la nivelul gâtului și umerilor. În spondiloza cervicală, marginile vertebrelor încep adesea să dezvolte pinteni, făcând discul mai subțire și crescând durerea.

Nu există niciun tratament disponibil pentru această afecțiune, dar puteți recurge la o intervenție chirurgicală dacă durerea crește. Cu toate acestea, există medicamente disponibile care ajută la tratarea durerii și le puteți utiliza după consultarea medicului dumneavoastră.

Mai mult, puteți practica și câteva exerciții și care ar putea ajuta la reducerea durerii.

Suferi de spondiloză cervicală? 4 exerciții care pot ajuta la reducerea durerii

Iată câteva exerciții pe care le-ai putea practica și care pot ajuta la reducerea durerii.

 

Neck Exercises provided by University Orthopedics

1. Rotația gâtului: Pentru acest exercițiu, așează-te confortabil pe un scaun și apoi rotește-ți capul în partea dreaptă, ținând bărbia dreaptă. Țineți această poziție câteva secunde și apoi relaxați-vă. Întoarce-ți capul în partea stângă și ține din nou poziția timp de câteva secunde și apoi relaxează-te.

6 Exercises You Can Secretly Do At Work | The Brunette Diaries

2. Rotirea umerilor: Așezați-vă pe un scaun și țineți spatele drept. Apoi începeți să rotiți umerii în direcția înainte de aproximativ 5 ori și apoi repetați același lucru în direcția înapoi. Acest lucru ajută la relaxarea mușchilor umerilori și la reducerea durerii.

Head Tilt: Lateral

3. Înclinarea capului: Pentru acest exercițiu, puteți sta sau sta în picioare, dar trebuie să vă mențineți gâtul și spatele în poziție dreaptă. Apoi, înclinați încet gâtul în partea dreaptă și țineți-l câteva secunde. Apoi aduceți-l înapoi în poziția normală și faceți același lucru pentru cealaltă parte.

 

4. Privește în urmă: Poți practica acest exercițiu atât stând jos cât și stând în picioare. Întoarce-ți complet capul în partea dreaptă și ține această poziție timp de câteva secunde, apoi adu-ți capul în poziția normală. Urmează-l și pentru cealaltă parte.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel