Categories: Stil de viaţă

Cele mai bune surse naturale de estrogen, hormonul feminității și tinereții. Sunt esențiale la menopauză

Din cuprinsul articolului

Estrogen natural. După 40 de ani, femeile se apropie de menopauză și au nevoie de compensarea pierderilor de estrogen prin alimentație.

Fitoestrogenii au structura chimică similară estrogenilor și pot substitui rolul hormonilor. Nu toți fitoestrogenii sunt la fel, unii au efecte estrogenice, alții exact pe dos. Așadar, unii cresc nivelul estrogenului în corp, alții îl reduc.

Din cauza acțiunii lor complexe, fitoestrogenii sunt poate cele mai controversate subiecte în sănătate și nutriție. În timp ce unii specialiști spun că un aport mare de fitoestrogeni poate duce la dezechilibru hormonal, cele mai multe dovezi sunt în favoarea lor.

Multe studii asociază fitoestrogenii cu o scădere a colesterolului, cu îmbunătățirea reacției la menopauză, cu scăderea riscului de osteoporoză și a câtorva tipuri de cancer, inclusiv cel de sân.

O revizuire a mai multor studii, apărută în  2020, a scos la iveală că fitoestrogenii pot avea un efect protector pentru următoarele tipuri de cancer:

Cele mai bune 12 surse de fitoestrogeni

  • Semințele de in
  • Cohoșul negru
  • Soia și edamame (păstaia de soia) – bogate în fitoestrogeni și izoflavoni
  • Fructele uscate: curmale, prune, caise
  • Semințele de susan
  • Usturoiul
  • Piersicile
  • Fructele de pădure: căpșunii, merișoarele, zmeura
  • Tărâțe de grâu
  • Tofu
  • Legumele crucifere – conopida, broccoli, varza de Bruxelles, varza
  • Tempeh – boabe fermentate de soia

Fitoestrogenii se găsesc în multe legume și fructe. Pentru a crește nivelul de estrogen, atunci când este necesar, adică în perioadele de pre-menopauză și menopauză, încearcă să îi adaugi în alimentație și să îi consumi susținut.

 

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

4 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

5 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

5 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

6 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

6 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic