În ţara noastră, rata mortalităţii cauzată de afecţiunile cardiovasculare, majoritatea provocate de colesterol, este de 61% din numărul total al deceselor.
Potrivit specialistului în fitoterapie, acupuncură şi homeopatie Gabriela Papazian- Urdăreanu, există mai multe motive care duc la creşterea colesterolului şi de aceea o bună modalitate prin care îl reduceţi este să trataţi cauza.
În cazul celor care suferă de hipertensiune şi sunt anxioşi, se pot folosi frunzele de măslin pentru scăderea tensiunii arteriale.
Pentru persoanele care consumă dulciuri în exces sau produse de patiserie, dieta este foarte importantă, aceste persoane trebuie să evite produsele menţionate.
Şi la cei care au colesterol crescut pentru că mănâncă alimente grase în exces, tot dieta este de bază.
,,Regimul alimentar trebuie să conţină cât mai multe fructe şi legume, cereale integrale şi diverse lactate degresate, peşte atât slab cât şi gras. Evitați preparatele din carne de porc, oaie, miel, brânzeturile grase care au un conţinut de colesterol aproape similar cu cel al cărnii grase de porc, dulciurile concentrate şi alcoolul,” recomandă medicul cardiolog Luminiţa Iliuţă
Vă prezentăm câteva alimente şi nutrienţi pe care să le consumaţi pentru a scădea colesterolul în mod natural:
La alte persoane poate apărea şi din cauza ficatului obosit sau bolnav din cauza consumului excesiv de băuturi alcoolice. În acest caz, trebuie protejat ficatului, cu ajutorul regimului şi plantelor ca armuralul, o plantă care se adresează în primul rând celulei hepatice.
O altă plantă care scade colesterolul în ecxes şi se adresează şi celor care au probleme cu funcţia biliară esta anghinarea. Însă, trebuie folosită cu moderaţie, o jumătate de linguriţă la cană pentru o perioadă de două săptămâni este suficient.
Rostopasca este bună, de asemenea, şi pentru colesterol şi ca protecţie hepatică, dar nici această plantă nu trebui folosită un timp îndelungat, ci pentru o perioadă de 3-4 săptămâni, trei sferturi de linguriţă la cană.
Păpădia, mesteacănul şi urzica sunt şi ele folositoare datorită efectului depurativ.
Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…
Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…
Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…
România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…
Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…
Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…