Medicii recomandă ca, pe timp de vară, în special, în perioade de caniculă, să consumăm numai mâncare proaspăt preparată, deoarece, la o temperatură de 36-38 grade Celsius, bacteriile şi microorganismele se dezvoltă extrem de rapid.
Prin urmare, specialiştii susţin că trebuie să evităm să cumpărăm produse lactate şi din carne din magazine care nu sunt echipate cu frigidere. Produsele expuse razelor solare, chiar şi numai câteva ore, pot cauza grave tulburări intestinale.
De asemenea, nu este recomandat să cumpărăm salatele care conţin maioneză, întrucat perioada de valabilitate a unui astfel de produs este foarte mică şi, în plus, produsele care se regăsesc în salată, cu cât sunt mai mic feliate, cu atât se deteriorează mai repede. Medicii ne recomandă să nu cumpărăm nici pui la rotisor de la tarabe, deoarece din cauza fluxului mare de clienţi, adesea, produsele din carne sunt prăjite doar pe jumătate, iar lipsa de tratament termic poate provoca toxiinfecţii alimentare foarte grave. La o căldură de 30 de grade, puii la rotisor se strică în 1,5 ore. Un pericol mare pe timp de caniculă îl mai reprezintă peştele şi fructele de mare, chiar şi congelate: acestea se pot deteriora în timpul procesului de decongelare. Ouăle, de asemenea, pot provoca infecţii intestinale.
Mihai Voropchievici vestește mari reușite pentru o zodie în următoarea perioadă. Ceilalți nativi, pe de…
De curând, în timpul emisiunii Sinteza Zilei, realizată de Mihai Gâdea la Antena 3, medicul…
Durere pentru Oana Lis. Soția lui Viorel Lis a povestit la un moment dat care…
Fostul președinte al României, Ion Iliescu, ține o dietă riguroasă și se pare că acest…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a prezentat în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse cele șase ritualuri cu ajutorul…
Camelia Pătrășcanu susține că acest semn are nevoie de atenție pentru că riscă să comită…