Sari la conținut

Cele mai periculoase alimente pe timp de vară

Medicii recomandă ca, pe timp de vară, în special, în perioade de caniculă, să consumăm numai mâncare proaspăt preparată, deoarece, la o temperatură de 36-38 grade Celsius, bacteriile şi microorganismele se dezvoltă extrem de rapid.

Prin urmare, specialiştii susţin că trebuie să evităm să cumpărăm produse lactate şi din carne din magazine care nu sunt echipate cu frigidere. Produsele expuse razelor solare, chiar şi numai câteva ore, pot cauza grave tulburări intestinale.

De asemenea, nu este recomandat să cumpărăm salatele care conţin maioneză, întrucat perioada de valabilitate a unui astfel de produs este foarte mică şi, în plus, produsele care se regăsesc în salată, cu cât sunt mai mic feliate, cu atât se deteriorează mai repede. Medicii ne recomandă să nu cumpărăm nici pui la rotisor de la tarabe, deoarece din cauza fluxului mare de clienţi, adesea, produsele din carne sunt prăjite doar pe jumătate, iar lipsa de tratament termic poate provoca toxiinfecţii alimentare foarte grave. La o căldură de 30 de grade, puii la rotisor se strică în 1,5 ore. Un pericol mare pe timp de caniculă îl mai reprezintă peştele şi fructele de mare, chiar şi congelate: acestea se pot deteriora în timpul procesului de decongelare.  Ouăle, de asemenea, pot provoca infecţii intestinale.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel