Categories: Stil de viaţă

Cele mai puternice suplimente anti-îmbătrânire. Un expert în biologia îmbătrânirii le ia zilnic și garantează că prelungesc viața

Cele mai puternice suplimente anti-îmbătrânire. David Clancy, biogerontolog – cercetător în domeniul îmbătrânirii – susține că anumite suplimente pot contribui la o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Acesta ia zilnic șase suplimente pentru a preveni problemele de sănătate, printre care se numără ginkgo biloba, ulei de pește și acid folic.

Deși majoritatea experților susțin că este mai bine să obținem nutrienții din alimente, suplimentele pot fi utile în cazul unui deficit sau al unei alimentații inadecvate, mai ales dacă există afecțiuni preexistente.

Dr. David Clancy, în vârstă de 50 de ani, specialist în biologia îmbătrânirii la Universitatea din Lancaster, Marea Britanie, ia aceste suplimente pe baza beneficiilor potențiale citite în studii științifice și pentru a corecta deficiențe nutriționale identificate.

Cele mai puternice suplimente anti-îmbătrânire

  1. Ginkgo Biloba: Acest supliment, obținut din frunzele arborelui cu același nume, conține antioxidanți și a fost asociat cu potențiale beneficii pentru pierderea în greutate și performanța cognitivă. Clancy îl ia de patru ani, considerându-l sigur și bine tolerat de organism.
  2. Ulei de pește: Conține acizi grași omega-3 benefici pentru sănătatea cardiovasculară, ochilor, reducerea inflamațiilor și susținerea sănătății articulațiilor. Desi studiile au indicat că poate nu reduce riscul de evenimente cardiovasculare, poate fi benefic pentru cei care nu consumă pește în mod regulat.
  3. Magneziu: Clancy consideră că suplimentarea cu magneziu poate ajuta la prevenirea deficiențelor asociate cu îmbătrânirea și la reglarea somnului. Deși nu există studii pe termen lung, menținerea unui nivel sănătos de magneziu poate contribui la prevenirea inflamațiilor cronice și la prelungirea duratei de viață.
  4. Vitamina B12: Este esențială pentru fabricarea ADN-ului și menținerea sănătății celulelor. Se găsește în mod natural în alimente de origine animală, iar suplimentarea este recomandată celor cu dificultăți de absorbție sau diete restrictive, cum ar fi vegetarienii.
  5. Acid Folic (Vitamina B9): Important pentru funcționarea celulelor, în special în timpul sarcinii. Deficiența este rară, dar suplimentarea este recomandată pentru persoanele cu dificultăți de absorbție sau diete sărace în această vitamină.
  6. Vitamina D: Necesară pentru sănătatea oaselor și susținerea sistemului imunitar și nervos. Se obține în principal prin expunerea la soare, dar suplimentarea poate fi necesară pentru cei cu expunere insuficientă sau deficiențe.

Este important de menționat că orice decizie privind suplimentarea ar trebui luată în urma consultării cu un profesionist medical.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra