Categories: Ştiri sănătate

Centrele de imunizare încep să se închidă. Unde mai poate fi administrat serul?

Din cuprinsul articolului

Restricțiile au fost ridicate brusc în România. Din această cauză, centrele de vaccinare se închid treptat, deși vaccinarea este recomandată în continuare. 

Cu siguranță, autoritățile încă recomandă vaccinurile anti-COVID, mai ales pentru varianta Omicron. Aceasta estea cea mai contagioasă tulpină SARS-CoV-2 și poate infecta o singură persoană de mai multe ori.

Deși serurile sunt mai slabe în fața variantei Omicron, specialiștii susțin că oferă o protecție sporită și protejează împotriva formelor grave de boală și a decesului.

Centrele de vaccinare se închid

Centrele de vaccinare împotriva COVID încep să se închidă. După ce au fost ridicate restricțiile extrem de puține persoane mai vor să se vaccineze. În județul Vrancea, spre exemplu, mai sunt active doar două centre, comunică RRA.

Ultima raportare a autorităților cu privire la vaccinare anti-COVID-19 indică folosirea a 25 de doze pe parcursul zilei de 17 martie. Tocmai din acest motiv autoritățile medicale au decis sistarea activității în mai multe centre de vaccinare din județ.

„Singurele centre funcționale au rămas cele de la Sala de Sport din Suraia, centrul aferent amenajat în proximitatea Centrului Comercial Focșani, de pe centura de ocolire, și echipele mobile. Sunt administrate în continuare toate tipurile de vaccin, inclusiv pentru categoria de vârstă 5-11 ani”, susține Silviu Stanciu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Vrancea.

Incidența la 14 zile a cazurilor noi de COVID-19 a ajuns la ultima raportare la valoarea de 0,76 la mia de locuitori. Cu toate acestea, săptămâna trecută au fost raportate alte șase decese la pacienți cu forme de COVID-19 din județul Vrancea.

Persoanele care încă vor să se imunizeze sau să completeze schema de vaccinare o pot face la medicii de familie. Imunizarea va trece complet în cabinetele medicilor de familie, unde pot administra orice ser din cele disponibile.

Schema completă de vaccinare este esențială pentru dobândirea protecției eficiente, susțin specialiștii. De aceea, închiderea centrelor nu trebuie să oprească vaccinarea.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

8 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

8 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

9 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

9 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

10 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

10 ore ago

Citeste si: