marți, septembrie 27, 2022

Restricțiile au fost ridicate brusc în România. Din această cauză, centrele de vaccinare se închid treptat, deși vaccinarea este recomandată în continuare. 

Cu siguranță, autoritățile încă recomandă vaccinurile anti-COVID, mai ales pentru varianta Omicron. Aceasta estea cea mai contagioasă tulpină SARS-CoV-2 și poate infecta o singură persoană de mai multe ori.

Deși serurile sunt mai slabe în fața variantei Omicron, specialiștii susțin că oferă o protecție sporită și protejează împotriva formelor grave de boală și a decesului.

Te-ar mai interesa: Diabet zaharat: simptomele timpurii care apar la n...

Centrele de vaccinare se închid

Centrele de vaccinare împotriva COVID încep să se închidă. După ce au fost ridicate restricțiile extrem de puține persoane mai vor să se vaccineze. În județul Vrancea, spre exemplu, mai sunt active doar două centre, comunică RRA.

Ultima raportare a autorităților cu privire la vaccinare anti-COVID-19 indică folosirea a 25 de doze pe parcursul zilei de 17 martie. Tocmai din acest motiv autoritățile medicale au decis sistarea activității în mai multe centre de vaccinare din județ.

„Singurele centre funcționale au rămas cele de la Sala de Sport din Suraia, centrul aferent amenajat în proximitatea Centrului Comercial Focșani, de pe centura de ocolire, și echipele mobile. Sunt administrate în continuare toate tipurile de vaccin, inclusiv pentru categoria de vârstă 5-11 ani”, susține Silviu Stanciu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Vrancea.

Te-ar mai interesa: Alimente care ajută la reglarea glandei tiroide, î...

Incidența la 14 zile a cazurilor noi de COVID-19 a ajuns la ultima raportare la valoarea de 0,76 la mia de locuitori. Cu toate acestea, săptămâna trecută au fost raportate alte șase decese la pacienți cu forme de COVID-19 din județul Vrancea.

Persoanele care încă vor să se imunizeze sau să completeze schema de vaccinare o pot face la medicii de familie. Imunizarea va trece complet în cabinetele medicilor de familie, unde pot administra orice ser din cele disponibile.

Te-ar mai interesa: Bebelușii pot avea gust și miros în uter. Studiu: ...

Schema completă de vaccinare este esențială pentru dobândirea protecției eficiente, susțin specialiștii. De aceea, închiderea centrelor nu trebuie să oprească vaccinarea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private