duminică, decembrie 4, 2022

Când varianta Omicron (acum catalogată ca BA.1) a făcut înconjurul lumii la sfârșitul anului trecut, optimiștii au văzut-o drept ultimul capitol al poveștii despre Covid – a fost atât de contagioasă încât ar infecta pe oricine, dar ar fi departe  de a provoca boli grave. Acum, un nou val de Omicron – varianta BA.2 – devine dominantă în multe părți ale lumii. În Marea Britanie, cazurile sunt din nou în creștere.

Te-ar mai interesa: La ce trebuie să fim atenți când consumăm miere și...

Este probabil ca SUA să înregistreze o creștere a numărului de cazuri de Covid, ca aceea în Europa și Marea Britanie, datorită subvariantei virusului BA.2, dar nu o creștere periculoasă, a declarat Anthony Fauci duminică, potrivit The Guardian.

Varianta BA.2, a declarat Fauci pentru ABC This Week, „are un grad de avantaj de transmisie față de [varianta] originală Omicron, dar nu un avantaj multiplu. Deci, este cu aproximativ 50% până la 60% sau  mai transmisibilă, ceea ce înseamnă că în cele din urmă ar putea prelua locul ca variantă dominantă.”

„Deci are o capacitate de transmisie crescută. Cu toate acestea, când te uiți la cazuri, acestea nu par a fi mai severe și nu par să se sustragă răspunsurilor imune, fie de la vaccinuri, fie de la infecția anterioară”, a continuat Fauci.

Te-ar mai interesa: OMS avertizează: Scăderea vigilenţei lasă uşa desc...

„Deci, concluzia este că probabil vom vedea o creștere a cazurilor, așa cum am văzut în țările europene, în special în Marea Britanie, unde au varianta BA.2 extinsă. Acești o serie de măsuri de relaxare  a unor restricții, cum ar fi purtarea măștii în interior și există o scădere a imunității.

Sperăm că nu vom vedea o creștere. Nu cred că vom face. Cel mai simplu mod de a preveni acest lucru este de a continua vaccinarea oamenilor. Și pentru cei care au fost vaccinați, să continue să se imunizeze.”

Te-ar mai interesa: Ai hemoglobina mică? Uite ce afecțiuni ascunde...

Fauci a spus că nu vede niciun motiv pentru a reimpune restricțiile de sănătate publică relaxate în cadrul unei abordări federale menite să se concentreze pe zonele cu presiune asupra sistemelor spitalicești.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private