Categories: Ştiri sănătate

CEO-ul BioNTech, Uğur Şahin, nu este vaccinat împotriva COVID?

Din cuprinsul articolului

Dezinformarea este foarte periculoasă în contextul pandemic actual. Aceasta poate lua atenția de la informațiile cu adevărat valoroase, care ne-ar putea ajuta, într-adevăr, să depășim această pandemie de coronavirus.

Zilnic circulă zeci de informații false despre pandemie, vaccin și multe alte lucruri asociate vremurilor actuale. O astfel de informație FALSĂ este cea conform căreia CEO-ul BioNTech, Uğur Şahin, „nu s-a vaccinat anti-COVID”.

CEO-ul BioNTech este, de fapt, imunizat cu schema completă, inclusiv boosterul, pe care l-a făcut recent, potrivit RO Vaccinare. Informația este falsă și nu trebuie să oprească eforturile de a continua campaniile de vaccinare, la nivel mondial.

CEO-ul BioNTech, vaccinat!

„O altă bazaconie este preluată în mediul online. Un interviu vechi cu șeful BioNTech circulă online cu afirmația falsă prin care acesta <a recunoscut că nu este vaccinat>.

Un videoclip a fost distribuit de mii de ori în decembrie 2021 în postări de pe rețelele de socializare care susțin că îl arată pe CEO-ul BioNTech, compania care a dezvoltat un vaccin împotriva Covid-19 împreună cu Pfizer, Uğur Şahin, care admite că nu a fost vaccinat împotriva bolii.

Postările în limba română au început să circule online în timp ce oamenii de știință testau eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech împotriva variantei de coronavirus Omicron. Dar videoclipul a fost distribuit într-un context fals; arată un interviu cu Uğur Şahin de la sfârşitul anului 2020 în care acesta a spus că nu va trece linia „priorităţii” vaccinării. Şahin a fost vaccinat la începutul anului 2021, după cum a declarat BioNTech pentru AFP. El a făcut recent și doza a treia.

<Pe rețelele de socializare au existat informații greșite în care se presupune că nu sunt vaccinat. De fapt, eu și soția mea am primit amândoi 3 doze de vaccin #BioNTech #Pfizer. De câteva luni, prietenii mă îndeamnă să postez o fotografie cu mine vaccinat pentru a aborda aceste zvonuri false>, a spus Şahin în postarea sa”, se arată în postarea oficială RO Vaccinare.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

17 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

47 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică