Sari la conținut

CNCAV, lămuriri despre doza booster și certificatul Covid. Ce tipuri de vaccin sunt autorizate în România, pentru doza de rapel

vaccinare anti-covid
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Studiu îngrijorător pe 100 de milioane de oameni vaccinați

CNCAV, lămuriri despre doza booster și certificatul Covid. Ce tipuri de vaccin sunt autorizate în România, pentru doza de rapel.

Într-o postare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-10 (CNCAV) explică care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze persoanele care sunt imunizate cu a treia doză de vaccin, pentru a intra în posesia certificatului Covid.

Ar putea fi o imagine cu ‎text care spune „‎Am făcut doza booster. Certificatul digital COVID se actualizează automat? VACCINE COVID-19 NU! #ROVACCINARE ن vaccinare-covid.gov.ro ÎMPREUNĂ ÎNVINGEM PANDEMIA‎”‎

Am făcut doza booster. Certificatul digital COVID se actualizează automat?

Nu. Trebuie să generați un nou certificat din aplicație.
Doza de rapel (booster) are rolul de a crește semnificativ nivelul de protecție împotriva COVID-19 după o anumită perioadă de timp.
Ar putea fi o imagine cu ‎text care spune „‎Sunt vaccinat în afara României. Pot să fac doza booster în țară? VACCINE COVID-19 19 DA! #ROVACCINARE ن vaccinare-covid.gov.ro ÎMPREUNĂ PANDEMIA‎”‎

Unde pot efectua doza de rapel (booster)?

Toate persoanele eligibile se pot vaccina în centrele de vaccinare existente și vizibile în platforma de programare sau în cabinetele medicilor de familie.
Persoanele eligibile care doresc să efectueze doza de rapel (booster) se pot programa la vaccinare prin platforma de programare sau se pot prezenta direct în centrul de vaccinare.
Dozele pentru rapel (booster) sunt aceleași doze utilizate pentru schema de vaccinare primară. Singura diferență față de schema de vaccinare primară este pentru persoanele care au efectuat 2 doze de Moderna și doresc să le fie administrate același tip de vaccin. În această situație, doza este înjumătățită.
În România, pentru doza de rapel (booster), sunt autorizate vaccinurile Comirnaty – Pfizer BioNTech, Spikevax – Moderna și Janssen – Johnson&Johnson.
Recomandarea CNCAV este pentru efectuarea unui vaccin pe bază de ARN mesager (Comirnaty sau Spikevax), dar se poate administra, la cerere, vaccinul Janssen doar pentru persoanele care au efectuat același vaccin în schema de vaccinare primară.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: