Categories: Ştiri sănătate

Certificatul COVID, adoptat în 7 state membre ale Uniunii Europene. De când va fi disponibil, la nivel european?

Certificatul COVID a fost adoptat în 7 state membre ale Uniunii Europene ieri, 1 iunie. Acesta are rolul de a facilita călăroriile în interiorul U.E., în contextul pandemic actual. Acesta va fi disponibil, la nivel european, de la începutul lunii iulie pentru toate țările pregătite de implementare.

Grecia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Croația și Polonia s-au conectat ieri la portalul european pentru primele certificate COVID din UE, în timp ce unele țări au decis să emită certificatul digital numai atunci când aplicațiile vor fi dezvoltate la nivel național, scrie EFIMERIDA TON SYNTAKTON, potrivit Rador.

Începând cu data de 10 mai, 22 de țări au testat deja portalul cu succes. Regulamentul se va aplica de la 1 iulie pentru toate statele membre care au trecut testele tehnice și sunt pregătite să elibereze și să confirme certificatele.

Certificatul COVID va proteja datele utilizatorilor

Acest sistem, la care sunt conectate primele șase țări, permite verificarea certificatelor digitale europene COVID-19 într-o manieră sigură și prietenoasă față confidențialitatea datelor, așa cum a anunțat Comisia Europeană.

Comisia Europeană reamintește că acordul politic din 20 mai trebuie aprobat formal de Parlamentul European și Consiliu.

Regulamentul va intra în vigoare la 1 iulie, cu o perioadă de șase săptămâni de introducere treptată a datelor pentru eliberarea certificatelor pentru statele membre care au nevoie de timp suplimentar. În același timp, Comisia va continua să ofere sprijin tehnic și financiar statelor membre cu privire la intrarea în portal.

Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară, a subliniat că „certificatul digital COVID-19 al UE arată valoarea adăugată a soluțiilor electronice de sănătate eficiente pentru cetățenii noștri”.

„Este important ca, în următoarele săptămâni, toate statele membre să își finalizeze în totalitate sistemele naționale de emitere, stocare și confirmare a certificatelor, astfel încât sistemul să funcționeze în timp util pentru perioada concediilor”, a spus ea.

„Cetățenii UE așteaptă cu nerăbdare să călătorească din nou și vor să o facă în siguranță. Deținerea unui certificat UE este un pas crucial înainte”, a mai precizat ea.

În urma acordului politic dintre Parlamentul European și Consiliu privind regulamentul din 20 mai care reglementează certificatul, structura tehnică a sistemelor UE intră în vigoare astăzi.

Portalul UE a fost finalizat în doar două luni pentru a confirma caracteristicile de securitate conținute în codurile QR ale tuturor certificatelor. Acest lucru va permite cetățenilor și autorităților să știe cu certitudine dacă certificatele sunt autentice. În timpul acestui proces, nu sunt schimbate sau păstrate date personale.

Recent Posts

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

9 minute ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

38 de minute ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

o oră ago

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

2 ore ago

Hipertensiunea arterială: complicații la nivel cardiovascular, al rinichilor și al creierului

Hipertensiunea arterială poate avea numeroase complicații asupra sănătății, afectând diverse organe și sisteme din corp.…

3 ore ago

Citeste si: