duminică, iunie 13, 2021

Carantina este o măsură anti-COVID aplicată de multe țări petru a limita răspândirea coronavirusului. În anumite circumstanțe, totuși, aceasta poate fi evitată. Copiii pot fi exceptați de la carantină

până la o anumită vârstă, dacă părinții sunt vaccinați anti-COVID.

Copiii cu vârsta de până la 12 ani ar putea fi exceptați de la carantină indiferent de țara în care călătoresc, potrivit unei propuneri inițiate de Comisia Europeană. Acest lucru ar putea fi posibil numai dacă părinții sunt vaccinați complet anti-COVID.

Copiii, exceptați de la carantină dacă părinții sunt vaccinați anti-COVID

Comisia Europeană (CE) propune țărilor membre reguli noi de călătorie. Potrivit propunerii CE, copiii mai mici de 12 ani ce nu pot fi vaccinați anti-Covid, dar ai căror părinți sunt vaccinați, ar putea fi exceptați

de la carantină, indiferent de țara din care călătoresc.

„Propunem ca minorii care vor călători cu părinții să nu fie nevoiți să stea în carantină dacă părinții lor sunt scutiți – de exemplu, dacă sunt vaccinați. Propunem ca statele membre să fie de acord să scutească minorii mai mici de 6 ani de testare. Propunem ca testele PCR să fie considerate valide pentru 72 de ore, iar testele rapide antigen – în statele care le acceptă – pentru 48 de ore”,  a anunțat luni Didier Reynders, comisarul UE pentru justiție, comunică Digi 24, citat de DC Medical.

Propunerile Comisiei Europene, inclusiv

cea referitoare la scutirea minorilor de carantină, vin în condițiile în care Uniunea Europeană se pregătește pentru introducerea certificatului verde, care ar urma să fie folosit din data de 1 iulie.

Setul de măsuri propus de Comisia Europeană prevede că persoanele vaccinate și cu a doua doză sunt exceptate de la carantină, indiferent de situația epidemiologică din țara unde au călătorit, iar o regulă similară ar trebui să se aplice și persoanelor care au trecut prin boală și care au primit cel puțin prima doză a unui vaccin.

Pașaportul COVID va facilita călătoria persoanelor în contextul pandemic

actual, respectând eforturile de limitare a răspândirii virusului.

Ultimele stiri

Parteneri