Categories: Ştiri sănătate

Certificatul COVID va putea fi descărcat începând cu 1 iulie. Persoanele care nu au acces la internet îl pot obține astfel!

Certificatul COVID va putea fi descărcat de români începând cu 1 iulie. Acesta va facilita călătoriile și activitățile în contextul pandemic actual, protejând datele cu caracter personal. De asemenea, persoanele care nu au acces la internet pot obține certificatul prin intermediul medicului de familie sau al direcției de sănătate publică de care aparține. 

Certificatul digital european Covid-19 poate fi descărcat utilizând adresa de internet certificat-covid.gov.ro, a declarat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, potrivit Antena 3.

Certificatul COVID se poate obține astfel

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății a dezvăluit modalitățile prin care acest certificat poate fi obținut, inclusiv de persoanele care nu au acces la internet.

„Acestea vor putea fi descărcate şi în România începând cu data de 1 iulie de pe adresa de internet certificat-covid.gov.ro. Intrăm acolo, ne facem un cont, ne-am făcut cont, ni se trimite un link pe adresa de email, accesăm acel link şi vom putea descărca certificatul pentru una sau pentru oricare dintre situaţiile în care ne regăsim.

Pentru cei care nu au acces la internet, pot obţine acest certificat cu ajutorul medicilor de familie sau al direcţiilor de sănătate publică din judeţele de care aparţin„, a explicat secretarul de stat.

El a declarat că va exista şi un call center dedicat şi o perioadă de tranziţie de şase săptămâni în care va putea fi folosit şi certificatul şi documentul „clasic, adeverinţa clasică”.

„Vom avea şi un call center pentru anumite excepţii, care va prelua toate solicitările care vor fi rezolvate de către un grup tehnic de lucru, care va avea acest rol de a soluţiona orice fel de situaţii punctuale şi particulare. Vom avea o perioadă de tranziţie de şase săptămâni în care va putea fi folosit şi acest certificat şi, să spunem, documentul clasic, adeverinţa clasică de vaccinare, tocmai pentru a da timp tuturor, pentru a da tuturor posibilitatea de a-şi obţine certificatul de vaccinare, astfel încât să nu se creeze niciun fel de probleme”, explică Andrei Baciu.

 

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

5 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

5 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

6 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

6 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

7 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică