marți, noiembrie 30, 2021

Certificatul COVID va putea fi descărcat de români începând cu 1 iulie. Acesta va facilita călătoriile și activitățile în contextul pandemic actual, protejând datele cu caracter personal. De asemenea, persoanele care nu au acces

Te-ar mai interesa: Se lucrează deja la un nou vaccin pentru varianta ...

la internet pot obține certificatul prin intermediul medicului de familie sau al direcției de sănătate publică de care aparține. 

Certificatul digital european Covid-19 poate fi descărcat utilizând adresa de internet certificat-covid.gov.ro, a declarat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, potrivit Antena 3.

Certificatul COVID se poate obține astfel

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății a dezvăluit modalitățile prin care acest certificat poate fi obținut, inclusiv de persoanele care nu au acces la internet.

„Acestea vor putea fi descărcate şi în

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai lipsă de potasiu – min...

România începând cu data de 1 iulie de pe adresa de internet certificat-covid.gov.ro. Intrăm acolo, ne facem un cont, ne-am făcut cont, ni se trimite un link pe adresa de email, accesăm acel link şi vom putea descărca certificatul pentru una sau pentru oricare dintre situaţiile în care ne regăsim.

Pentru cei care nu au acces la internet, pot obţine acest certificat cu ajutorul medicilor de familie sau al direcţiilor de sănătate publică din judeţele de care aparţin“, a explicat secretarul de stat.

El a declarat că va exista şi un call center dedicat şi o perioadă de tranziţie de

Te-ar mai interesa: Valeriu Gheorghiță: tot ce trebuie să știm de vari...

şase săptămâni în care va putea fi folosit şi certificatul şi documentul “clasic, adeverinţa clasică”.

“Vom avea şi un call center pentru anumite excepţii, care va prelua toate solicitările care vor fi rezolvate de către un grup tehnic de lucru, care va avea acest rol de a soluţiona orice fel de situaţii punctuale şi particulare. Vom avea o perioadă de tranziţie de şase săptămâni în care va putea fi folosit şi acest certificat şi, să spunem, documentul clasic, adeverinţa clasică de vaccinare, tocmai pentru a da timp tuturor, pentru a da tuturor posibilitatea de a-şi obţine

Te-ar mai interesa: Predicțiile unui epidemiolog despre România: „valu...

certificatul de vaccinare, astfel încât să nu se creeze niciun fel de probleme”, explică Andrei Baciu.

 

 

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi dacă te reinfectezi cu coronavi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri