Categories: Ştiri sănătate

Certificatul verde la locul de muncă. Ce se va întâmpla de săptămâna viitoare?

Pentru a limita răspândirea virusului, autoritățile au formulat un proiect de lege conform căruia certificatul verde va fi necesar la locul de muncă. Iată în ce stadiu se află acest demers și ce se va întâmpla săptămâna viitoare.

Săptămâna aceasta, toată țara aștepta o decizie în privința obligativității certificatului verde la locul de muncă. Proiectul de lege, însă, este blocat în Camera Deputaților. Votul ar urma să ajungă în plen abia săptămâna viitoare.

Certificatul verde la locul de muncă, amânat pentru o săptămână

Proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde s-a blocat la Camera Deputaţilor şi ar urma să ajungă la votul în plen abia săptămâna viitoare, comunică RRA.

Parlamentarii PNL nu sunt de acord ca statul să plătească sute de milioane de lei pe teste rapide pentru cei care nu vor să se vaccineze.

Deocamdată, proiectul a rămas tot la Comisia de sănătate, unde vor fi rediscutate mai multe amendamente, pentru ca majoritatea parlamentarilor să se pună de acord şi actul normativ să intre în vigoare luna viitoare cu scopul de a accelera vaccinarea şi de a ne pregăti pentru valul al 5-lea al pendemiei.

Preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Nelu Tătaru, spune că în zilele următoare vor fi rediscutate mai multe amendamente asupra proiectului de lege, dar PNL îşi menţine părerea că salariaţii care refuză imunizarea trebuie să suporte din banii proprii cheltuielile pentru testarea periodică.

Nelu Tătaru subliniază că statul deja oferă în mod gratuit vaccinul împotriva COVID-19:

„Este foarte important un certificat verde, dar nu oricum. Noi trebuie să evaluăm tot ce înseamnă impact bugetar, dacă aceşti bani ar merge pe vaccin sau ar merge la alt sector decât să plătim acele teste pentru cineva care ar putea să se vaccineze”, a declarat Nelu Tătaru.

Social-democraţii, autorii amendamentului, care prevede testarea gratuită a bugetarilor pentru o perioadă de 60 de zile de la introducerea certificatului verde la locul de muncă, susţin că acest document a fost introdus în ţările UE pentru a facilita libertatea de mişcare a cetăţenilor, nu să creeze discriminări.

”Trebuie să fie un instrument care să faciliteze călătoriile, care să vină în sprijinul şi în ajutorul cetăţenilor, care doresc să călătorească. El nu trebuie să devină un instrument opresiv. PSD nu intenţionează să dea oameni afară”, a declarat Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

USR este nemulţumit de tergiversarea dezbaterilor şi cere un vot cât mai rapid asupra proiectului de lege.

„Fac un apel la responsabilitate, faceţi comisie şi haideţi să dăm raport. Să pregătim România pentru valul 5 şi certificatul verde este o unealtă de care orice prim-ministru şi orice ministru al sănătăţii va avea nevoie”, a spus deputatul Ionuț Moșteanu.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

9 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

9 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

10 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

10 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

11 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra