joi, ianuarie 20, 2022

Pentru a limita răspândirea virusului, autoritățile au formulat un proiect de lege conform căruia certificatul verde va fi necesar la locul de muncă. Iată în ce stadiu se află acest demers și ce se va întâmpla săptămâna viitoare.

Săptămâna aceasta, toată țara aștepta o decizie în privința obligativității certificatului verde la locul de muncă. Proiectul de lege, însă, este blocat în Camera Deputaților. Votul ar urma să ajungă în plen abia săptămâna viitoare.

Te-ar mai interesa: Avertismenul medicilor. Au crescut alarmant cazuri...

Certificatul verde la locul de muncă, amânat pentru o săptămână

Termenul de valabilitate

Proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde s-a blocat la Camera Deputaţilor şi ar urma să ajungă la votul în plen abia săptămâna viitoare, comunică RRA.

Parlamentarii PNL nu sunt de acord ca statul să plătească sute de milioane de lei pe teste rapide pentru cei care nu vor să se vaccineze.

Deocamdată, proiectul a rămas tot la Comisia de sănătate, unde vor fi rediscutate mai multe amendamente, pentru ca majoritatea parlamentarilor să se pună de acord şi actul normativ să intre în vigoare luna viitoare cu scopul de a accelera vaccinarea şi de a ne pregăti pentru valul al 5-lea al pendemiei.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: ”Nu grăsimile devastează și încarcă...

Preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Nelu Tătaru, spune că în zilele următoare vor fi rediscutate mai multe amendamente asupra proiectului de lege, dar PNL îşi menţine părerea că salariaţii care refuză imunizarea trebuie să suporte din banii proprii cheltuielile pentru testarea periodică.

Nelu Tătaru subliniază că statul deja oferă în mod gratuit vaccinul împotriva COVID-19:

Te-ar mai interesa: Marea Britanie. Din 27 ianuarie, vor fi ridicate m...

„Este foarte important un certificat verde, dar nu oricum. Noi trebuie să evaluăm tot ce înseamnă impact bugetar, dacă aceşti bani ar merge pe vaccin sau ar merge la alt sector decât să plătim acele teste pentru cineva care ar putea să se vaccineze”, a declarat Nelu Tătaru.

Social-democraţii, autorii amendamentului, care prevede testarea gratuită a bugetarilor pentru o perioadă de 60 de zile de la introducerea certificatului verde la locul de muncă, susţin că acest document a fost introdus în ţările UE pentru a facilita libertatea de mişcare a cetăţenilor, nu să creeze discriminări.

Te-ar mai interesa: Somnifere naturale la îndemâna oricui. Îți asigură...

”Trebuie să fie un instrument care să faciliteze călătoriile, care să vină în sprijinul şi în ajutorul cetăţenilor, care doresc să călătorească. El nu trebuie să devină un instrument opresiv. PSD nu intenţionează să dea oameni afară”, a declarat Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

USR este nemulţumit de tergiversarea dezbaterilor şi cere un vot cât mai rapid asupra proiectului de lege.

Te-ar mai interesa: Beneficiile neștiute ale unui produs ieftin, pe ca...

„Fac un apel la responsabilitate, faceţi comisie şi haideţi să dăm raport. Să pregătim România pentru valul 5 şi certificatul verde este o unealtă de care orice prim-ministru şi orice ministru al sănătăţii va avea nevoie”, a spus deputatul Ionuț Moșteanu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private