joi, ianuarie 27, 2022

Astăzi a fost termenul limită pentru depunerea amendamentelor privind aplicarea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul de lege vizează în special angajații din sectorul public.

Săptămâna viitoare, susțin autoritățile, vom avea o decizie despre implementarea sau respingerea proiectului de lege.

Acesta a fost inițial respins, însă a ajuns în Camera Deputaților, din nou, în această săptămână, cu condiția de a fi revizuit.

Te-ar mai interesa: Alternativă dulce pentru diabetici. Copiii diagnos...

Noi detalii despre proiectul de lege

Astăzi a fost termenul-limită pentru depunerea amendamentelor la comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor asupra proiectului de lege care prevede aplicarea certificatului verde pentru accesul la locul de muncă, comunică RRA.

Reprezentanții USR cer ca documentul să fie obligatoriu pentru toți angajații de la stat și din mediul privat, iar salariaților care nu respectă această măsură să le fie suspendat contractul de muncă.

Deputații partidului solicită și un răgaz de 60 de zile pentru completarea schemei de vaccinare, perioadă în care angajații care nu sunt imunizați vor fi testați periodic și gratuit din bugetul statului.

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente cinci simptome Covid. Primele s...

La negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare, PNL, PSD, UDMR și minoritățile naționale au admis că soluția testării la locul de muncă , pe o perioadă limitată în timp, s-a aplicat în multe țări din Uniunea Europeană

. Astfel, se așteaptă ca amendamentul privind termenul de grație de 60 de zile să fie cuprins în certificatul verde, dar consensul a fost obținut până acum doar pentru salariații din sectorul public.

Te-ar mai interesa: Ce s-a întâmplat cu fiul lui Brigitte Bardot. L-a ...

Social-demcoratul Alexandru Rafila spune că mediul privat poate să-și gestioneze singur modul în care permite intrarea angajaților. Premierul interimar, Florin Cîțu, lider al PNL, consideră însă că excluderea acestui sector din măsurile privind testarea este discriminatorie.

Percepția publică asupra vaccinării

Numărul noilor vaccinaţi anti-COVID-19 a rămas şi vineri la nivelul înregistrat în ultimele 10 zile, adică doar 28 de mii de persoane au făcut astăzi doza unică sau prima doză dintr-un vaccin anticoronavirus. Am trecut astfel în România de 7,4 de milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză şi de 6,7 de milioane cu schema completă.

Te-ar mai interesa: Se caută voluntari! Oamenii de știință, în lupta d...

Aproape jumătate dintre români declară că s-au vaccinat împotriva COVID-19, în timp ce mai mult de 1/3 dintre cei nevaccinaţi spun că intenţionează să se imunizeze în viitor, potrivit unui sondaj INSCOP.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private