Categories: Ştiri sănătate

Cinci alimente bogate în nutrienți care ar putea reduce riscul de demență cu 20%

Consumul în paralel de alimente bogate în omega-3 și vitaminele B ar putea ajuta la reducerea riscului de a suferi de această afecțiune care îți răpește mințile, potrivit unui expert.

Demența reprezintă o afecțiune descurajantă, dar cercetările continuă să sugereze că riscul dumneavoastră ar putea fi modificabil. Un cercetător a împărtășit cu Express.co.uk cinci alimente bogate în substanțe nutritive care ar putea fi în măsură să facă această treabă.

În timp ce studiile se concentrează, de obicei, asupra unui singur candidat potențial, cele mai recente cercetări privind demența susțin două.

Primul studiu, publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, a sugerat că o combinație de suplimente de vitamine B și omega-3 ar putea fi eficientă în protejarea creierului.

Echipa de cercetători a descoperit că acest duo „dinamic” de suplimente ar putea opri contracția creierului cu un procent uriaș de 73%.

Descoperirea, salutată ca fiind „un pas important în direcția prevenirii bolii Alzheimer”, a fost făcută pentru prima dată la Universitatea din Oxford, dar a fost confirmată acum de grupuri de cercetare din Olanda, Suedia și China.

Express.co.uk a vorbit cu unul dintre cercetătorii care au realizat studiul original, David Smith, despre cum ar putea ajuta alimentele să reducă diferența dintre lipsa vitaminelor B și a omega-3 și un risc mai mic de demență.

Sursă FOTO: Unsplash

Alimente care pot reduce riscul de demență cu 20%

Profesorul Smith a sugerat că următoarele alimente ar putea ajuta la creșterea aportului de nutrienți puternici:

  • Pește
  • produse lactate
  • Frunzele verzi
  • Organe de carne
  • Legume cu amidon.

Cercetătorul a spus: „Peștele, în special peștele gras, este bogat în omega-3 și în B12, iar consumul de pește s-a dovedit că încetinește declinul cognitiv și reduce riscul de demență.

„Cei mai buni pești sunt cei care înoată în apă rece și mănâncă alți pești, cum ar fi macrou și somon, sardine și hamsii. Heringul și kippers sunt, de asemenea, excelente.”

Când vine vorba de vitaminele B, candidații cheie sunt B6, B12 și acidul folic, potrivit expertului.

Profesorul Smith a declarat: „Laptele și produsele lactate sunt o sursă bună de B12 și legumele cu frunze verzi de acid folic, în timp ce, din nou, peștele este o sursă bună de vitamina B6, împreună cu organele de carne, cartofii și alte legume cu amidon.”

 

Recent Posts

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

12 minute ago

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

43 de minute ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

o oră ago

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

2 ore ago

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

2 ore ago

Citeste si: