joi, iunie 1, 2023

Consumul în paralel de alimente bogate în omega-3 și vitaminele B ar putea ajuta la reducerea riscului de a suferi de această afecțiune care îți răpește mințile, potrivit unui expert.

Demența reprezintă o afecțiune descurajantă, dar cercetările continuă să sugereze că riscul dumneavoastră ar putea fi modificabil. Un cercetător a împărtășit cu Express.co.uk cinci alimente bogate în substanțe nutritive care ar putea fi în măsură să facă această treabă.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...

În timp ce studiile se concentrează, de obicei, asupra unui singur candidat potențial, cele mai recente cercetări privind demența susțin două.

Primul studiu, publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, a sugerat că o combinație de suplimente de vitamine B și omega-3 ar putea fi eficientă în protejarea creierului.

Echipa de cercetători a descoperit că acest duo „dinamic” de suplimente ar putea opri contracția creierului cu un procent uriaș de 73%.

Descoperirea, salutată ca fiind „un pas important în direcția prevenirii bolii Alzheimer”, a fost făcută pentru prima dată la Universitatea din Oxford, dar a fost confirmată acum de grupuri de cercetare din Olanda, Suedia și China.

Te-ar mai interesa: Medic: Nevoia de a urina mai des și mult mai urgen...

Express.co.uk a vorbit cu unul dintre cercetătorii care au realizat studiul original, David Smith, despre cum ar putea ajuta alimentele să reducă diferența dintre lipsa vitaminelor B și a omega-3 și un risc mai mic de demență.

Sursă FOTO: Unsplash

Alimente care pot reduce riscul de demență cu 20%

Profesorul Smith a sugerat că următoarele alimente ar putea ajuta la creșterea aportului de nutrienți puternici:

Te-ar mai interesa: Află cele 5 reguli care te ajută să slăbești fără ...

  • Pește
  • produse lactate
  • Frunzele verzi
  • Organe de carne
  • Legume cu amidon.

Cercetătorul a spus: „Peștele, în special peștele gras, este bogat în omega-3 și în B12, iar consumul de pește s-a dovedit că încetinește declinul cognitiv și reduce riscul de demență.

„Cei mai buni pești sunt cei care înoată în apă rece și mănâncă alți pești, cum ar fi macrou și somon, sardine și hamsii. Heringul și kippers sunt, de asemenea, excelente.”

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru sănătatea inimii. Specia...

Când vine vorba de vitaminele B, candidații cheie sunt B6, B12 și acidul folic, potrivit expertului.

Profesorul Smith a declarat: „Laptele și produsele lactate sunt o sursă bună de B12 și legumele cu frunze verzi de acid folic, în timp ce, din nou, peștele este o sursă bună de vitamina B6, împreună cu organele de carne, cartofii și alte legume cu amidon.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private