Categories: Stil de viaţă

Cinci alimente care te pot otrăvi dacă le reîncălzești

Mulţi dintre noi obişnuiesc să-şi pregătească din timp masa de prânz sau cină şi, fără să-şi dea seama, încălzesc mâncarea mai mult de trei ori! Dar, nu toate produsele sunt inofensive pentru consum după reîncălzire. Există o parte a produselor alimentare, care au o structură moleculară specială, iar după reîncălzire se transformă în otravă adevărată!

Din păcate, puţini oameni sunt conştienţi de acest fapt. Da, unele produse la a doua reîncălzire doar îşi pierd valoarea lor nutritivă, dar aceste cinci produse devin otravă!

1. Sfecla
Conţinutul de nitraţi este benefic pentru organismul nostru, dar niciodată să nu încălziţi sfecla de două sau mai multe ori, dacă vreţi să vă menţineţi sănătatea.
2. Cartofii
Amidonul conţinut în cartofi este benefic pentru sănătate, dar când sunt încălziţi de câteva ori, acesta îşi pierde proprietăţile nutritive şi medicinale şi se transformă în otravă, care poate dăuna organismului.

3. Ouăle
Supunerea ouălor la temperaturi ridicate poate avea efecte mortale. Consumul ouălor după fierbere este benefic, dar este foarte dăunător dacă le încălziţi a doua zi.
4. Carnea de pui
Carnea de pui este gustoasă, dar trebuie s-o mâncaţi imediat după preparare. Încălzind carnea a doua zi, schimbaţi structura proteinelor, care duce la probleme cu digestia. Puiul conţine mai multe proteine decât carnea roşie şi este recomandat să fie consumat rece.
5. Ciupercile
Ciupercile încălzite pot afecta organismul. Lipidele, fosfatidele şi uleiurile esenţiale conţinute în ciuperci, supuse repetat tratamentului termic, fac din ele o adevărată otravă pentru inimă şi intestine. Mâncaţi ciupercile în formă proaspătă sau imediat după preparare, pentru a obţine maximum de beneficii. Dar dacă vreţi să le mâncaţi mai târziu, nu le încălziţi niciodată. Acest lucru poate duce la probleme grave cu sistemul digestiv şi inima.
Evitaţi consumul de alimente reîncălzite şi păstraţi-vă sănătatea!

Recent Posts

SECRETE de scădere a tensiunii arteriale FĂRĂ mendicamente

  Hipertensiunea arterială o afecțiune în care presiunea sângelui în artere este persistent crescută, punând…

16 minute ago

Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul

Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul personalizat  În…

46 de minute ago

Cancer: Acestea sunt cele cinci simptome „tăcute” îngrijorătoare ale ”ucigașului tăcut”

Cancer. Potrivit studiilor, există peste 200 de tipuri de cancer, care pot afecta diferite organe…

2 ore ago

Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi: Consecințe negative pentru sănătate

Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi! Evitarea completă a grăsimilor poate duce…

3 ore ago

Și tu asculți muzică în căști? Uite când este afectat auzul

Muzica ascultată în caști poate afecta auzul dacă este ascultată la un volum foarte ridicat…

3 ore ago

Doi nutriționiști au făcut cancer, deși adoptau un stil de viață sănătos. Află ce ”otrăvuri” consumau

 Doi nutriționiști au făcut cancer, deși adoptau un stil de viață sănătos. Află ce ”otrăvuri”…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic