Din cuprinsul articolului
Varza are un conținut ridicat de fier, sulf și minerale care promovează funcția gastrointestinala. Sucul de varza este, de asemenea, foarte benefic pentru tratamentul ulcerelor stomacale sau intestinale. Totuși, această legumă este interzisă spre consum a persoanelor care suferă de anumite afecțiuni.
Această legumă conține multe fibre vegetale, care stimulează motilitatea intestinală. Consumul acestuia va afecta negativ persoanele cu boli gastro-intestinale, spune dr. Vera Samsonova, medic gastroenterolog.
Medicul sfătuiește pacienții cu afecțiunile indicate mai sus să se evite utilizarea în perioada de exacerbare după un infarct miocardic, a sucului proaspăt de varză. Provoacă eliberarea de acid din stomac, care irită intestinele și provoacă umflare și durere.
Dr. Samsonova este de părere că o persoană sănătoasă poate mânca varză proaspătă fără teamă. Această legumă conține o cantitate mare de acid folic și potasiu, care întăresc vasele de sânge, potrivit Actualno.
Varza albă conține: calciu, care întărește dinții și oasele; acid nicotinic, responsabil pentru eliberarea de energie în timpul procesării carbohidraților și grăsimilor; vitaminele din grupa B (B1, B2, B6), care sunt responsabile pentru sănătatea și frumusețea părului, unghiilor și pielii. Mai mult, reglează activitatea sistemului nervos; potasiu, care este necesar organismului uman pentru funcționarea completă a mușchiului inimii.
Leguma are un efect favorabil asupra proceselor metabolice, are un efect analgezic și antiinflamator. Fibrele alimentare conținute în ea elimină perfect colesterolul din corpul uman.
De asemenea, consumul acestei legume ajuta în bolile de rinichi, gastrită cu aciditate scăzută și constipație. Întărește sistemul imunitar și are un efect purificator asupra organismului. În general, varza ajută la normalizarea tractului gastrointestinal, la curățarea organismului de deșeuri și toxine și la reducerea nivelului de colesterol.
„Poți mânca varză sub orice formă și în diferite variante. De exemplu, o salată de varză murată proaspătă sau în combinație cu alte legume, fierte sau înăbușite ca parte a unui prim sau al doilea fel”, spune consultantul în nutriție Toma Shigontseva.
Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…
Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. Astrologul dezvăluie cele trei zodii care vor avea parte…
După vârsta de 50 de ani, bărbații ar trebui să meargă puțin mai des la…
Cele mai bune ceaiuri de slăbit. Un dietetician a dezvăluit care sunt cele mai eficiente…
Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…
Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…