Colagen și tinerețe. Frumusețea vine din interior, la propriu! Și nu vorbim doar de gândire pozitivă și bunătate, ci despre acele componente din alimentație cu efecte pozitive directe asupra pielii, părului și unghiilor noastre.
După vârsta de 35 de ani, colagenul începe să scadă cu 1% pe an, ceea ce înseamnă că la 50 de ani, o femeie a pierdut aproape jumătate din cantitatea sa de colagen din țesuturile dermice.
Principalele zece nutricosmetice, cu rolul lor în fiziologia pielii și a țesuturilor dermice, precum și sursele alimentare din care provin, sunt: colagenul, resveratrolul, acidul hialuronic, coenzima Q10, vitamina E, keratina, ceramidele, peptidele, carotenoizii și polifenolii.
Colagenul este cea mai răspândită proteină din corpul uman și se găsește în cartilagii, ligamente, tendoane, oase și piele. Anumite alimente stimulează producția de colagen în organism!
Resveratrolul
Cunoscut pentru capacitatea sa de a proteja pielea de razele UV și de îmbătrânirea prematură, resveratrolul este, de fapt, un compus antimicrobian vegetal, parte din sistemul de apărare a plantei. Cea mai importantă sursă de resveratrol este vița-de-vie, în special pielița boabelor de strugure. Dar se găsește și în:
Acidul hialuronic
Se află pe locul 2 în top, tocmai datorită capacității de hidratare a pielii. Plus că este o substanță naturală și sigură pentru organism, deloc toxică și fără riscuri de alergii.
Se găsește în:
Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…
Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…
Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…
Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…
Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…
Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…