
După 50 de ani, am pierdut jumătate din cantitatea de colagen a pielii. Ce mâncăm pentru a suplini carența și a stimula producția naturală

Colagen și tinerețe. Frumusețea vine din interior, la propriu! Și nu vorbim doar de gândire pozitivă și bunătate, ci despre acele componente din alimentație cu efecte pozitive directe asupra pielii, părului și unghiilor noastre.
După vârsta de 35 de ani, colagenul începe să scadă cu 1% pe an, ceea ce înseamnă că la 50 de ani, o femeie a pierdut aproape jumătate din cantitatea sa de colagen din țesuturile dermice.
Te-ar mai interesa: Limbajul picioarelor. Ce spune felul în care stai ...
Principalele zece nutricosmetice, cu rolul lor în fiziologia pielii și a țesuturilor dermice, precum și sursele alimentare din care provin, sunt: colagenul, resveratrolul, acidul hialuronic, coenzima Q10, vitamina E, keratina, ceramidele, peptidele, carotenoizii și polifenolii.
Colagenul este cea mai răspândită proteină din corpul uman și se găsește în cartilagii, ligamente, tendoane, oase și piele. Anumite alimente stimulează producția de colagen în organism!
Resveratrolul
Cunoscut pentru capacitatea sa de a proteja pielea de razele UV și de îmbătrânirea prematură, resveratrolul este, de fapt, un compus antimicrobian vegetal, parte din sistemul de apărare a plantei. Cea mai importantă sursă de resveratrol este vița-de-vie, în special pielița boabelor de strugure. Dar se găsește și în:
Te-ar mai interesa: Vrei să-ți menți pielea tânără? Uite ce poți face...
Acidul hialuronic
Se află pe locul 2 în top, tocmai datorită capacității de hidratare a pielii. Plus că este o substanță naturală și sigură pentru organism, deloc toxică și fără riscuri de alergii.
Se găsește în:
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.