Categories: Ştiri sănătate

Colesterol ridicat: uleiurile nesaturate ar putea reduce LDL cu 30%. Care sunt cele mai bune uleiuri vegetale

Colesterol ridicat: uleiurile nesaturate ar putea reduce LDL cu 30%; care sunt cele mai bune uleiuri vegetale.

Consumul de alimente procesate ar trebui, de asemenea, atenuat – cerealele rafinate, carbohidrații simpli și zahărul pot contribui, de asemenea, la bolile de inimă și la creșterea în greutate.

Colesterolul ridicat este o stare în care nivelurile de lipoproteine ​​cu densitate joasă (LDL) depășesc lipoproteinele cu densitate mare (HDL). În timp ce primul este cunoscut sub numele de colesterol rău, cel de-al doilea este denumit în mod obișnuit colesterol bun. Când nivelul LDL crește în mod necontrolat, poate crește riscul acumulării plăcii în artere care pot bloca fluxul fluid al sângelui și ar putea duce la o criză de sănătate, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Care sunt cauzele colesterolului ridicat?

Fie că este vorba de apariția colesterolului ridicat sau de gestionarea acestuia, dieta – pentru a fi mai precis tipul de grăsimi alese – poate face o mare diferență. Pentru aceasta, este recomandat să urmezi o dietă săracă în grăsimi saturate și trans, deoarece aceste două componente sunt principalii contributori de colesterol ridicat.

Grăsimile saturate se găsesc în carnea roșie, alimente de origine animală, alimente procesate, alimente de origine animală și uleiuri vegetale precum uleiul de nucă de cocos și de palmier. Experții spun că reducerea consumului acestuia poate reduce riscul de boli de inimă cu 17%.

Colesterol ridicat: uleiurile nesaturate ar putea reduce LDL cu 30%; care sunt cele mai bune uleiuri

În ciuda faptului că este un condiment sănătos, uleiul de cocos poate crește și nivelul colesterolului; prin urmare, uleiurile vegetale sunt un NU strict pentru pacienții cu LDL ridicat. Grăsimile nesaturate, pe de altă parte, sunt mai sigure și mai sănătoase. Trecerea la grăsimi pe bază de plante, cum ar fi uleiul de măsline și floarea soarelui, poate scădea nivelul LDL cu 30%.

Aruncă o privire la unele dintre cele mai bune uleiuri bogate în grăsimi nesaturate care ar putea ajuta la atenuarea colesterolului ridicat:

1. Ulei de rapiță

2. Ulei de porumb

3. Ulei de floarea soarelui

4. Ulei de măsline

5. Ulei de nuci

6. Ulei de semințe

Alte modalități de control al colesterolului ridicat sunt:

1. Mănâncă mai multe fibre

2. Înlocuirea fast food-ului cu mâncare gătită acasă

3. Antrenament amplu

4. Mănâncă mai mulți beta-glucani

Experții spun că consumul de trei grame de fibre solubile poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol – cantitatea găsită în trei mere. Alte surse de fibre sunt fasolea, legumele și cerealele.

Cum poate dieta ajuta la controlul colesterolului ridicat?

Consumul de alimente procesate ar trebui, de asemenea, atenuat – cerealele rafinate, carbohidrații simpli și zahărul pot contribui, de asemenea, la bolile de inimă și la creșterea în greutate. Folosește ingrediente proaspete și începe să gătești de la zero.

În plus, urmați o dietă mediteraneană, deoarece s-a demonstrat că reduce colesterolul din sânge cu 15%. Această dietă include alimente precum nuci, pește, cereale integrale, legume, fructe, ulei de măsline, vin roșu și grăsimi sănătoase.

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

15 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

45 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică