miercuri, mai 31, 2023

Diagnosticul de colesterol ridicat este fezabil doar printr-un test de sânge efectuat de medicul dumneavoastră. Observarea modificărilor neobișnuite ale mâinilor ar putea fi unul dintre primii indicatori de care ați putea avea nevoie pentru a vă verifica colesterolul.

Colesterolul crescut este atunci când aveți prea multă substanță grasă numită colesterol în sânge. Ca și alți precursori ai atacului de cord sau accidentului vascular cerebral, funcționează sub suprafață. Acesta este motivul pentru care este esențial să puteți identifica orice simptome de avertizare neobișnuite, inclusiv oricare dintre aceste trei modificări pe care le puteți experimenta pe mâini.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoasă este alergia la ambrozie. Român...

Acumularea de colesterol poate înfunda vasele de sânge ale picioarelor și mâinilor.

Această acumulare de colesterol poate apărea în mod continuu și poate face mâinile și picioarele dureroase.

O senzație de furnicături resimțită în aceste regiuni ale corpului ar putea indica, de asemenea, că nivelurile tale de colesterol sunt periculos de ridicate.

Umflăturile mici, de culoarea cărnii sau roșii, care sunt moi, ar putea indica un nivel ridicat de colesterol, a declarat Asociația Academiei Americane de Dermatologie.

Aceste umflături apar pe coate, articulații, tendoane, genunchi, mâini sau picioare.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Acestea pot fi umflături sau depuneri de colesterol, o afecțiune datorată nivelului ridicat de colesterol sau alte probleme grave de sănătate, cum ar fi pancreatita.

Unele denivelări pot fi foarte mici, în timp ce altele pot fi mai mari de trei inci în diametru.

Un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Inginerie Medicală și Informatică, a analizat modul în care cutele neobișnuite găsite pe mâini ar putea fi un indiciu al nivelului ridicat de colesterol.

Te-ar mai interesa: 10 efecte adverse mai puţin cunoscute ale unui fru...

N.R. Shanker de la Institutul de Inginerie și Tehnologie Sree Sastha și colegii săi au descris modul în care au dezvoltat o modalitate non-invazivă de a testa nivelul de colesterol la pacienții cu risc crescut de boli de inimă.

Abordarea lor se bazează pe crearea unei baze de date mari de niveluri de colesterol înregistrate folosind teste de sânge standard și legate de o fotografie standardizată a mâinii pentru fiecare pacient; colesterolul este concentrat în pliurile degetelor.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Colesterol ridicat: cutele neobișnuite de pe mâini ar putea fi simptome a unui colesterol ridicat

În pliurile mâinii pot apărea depozite grase de colesterol numite xantoame.

Potrivit Spitalului Winchester, xantoamele variază de la foarte mici la până la trei inci în dimensiune.

Deși efectuarea unui test de sânge este o modalitate fiabilă de a determina nivelul de colesterol, cercetătorii indieni au dovedit că prezența diferitelor niveluri totale de colesterol poate fi dezvăluită și prin analiza imaginii pielii.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Din păcate, majoritatea oamenilor nu vor prezenta simptome de colesterol ridicat, așa că singura modalitate de a măsura nivelul colesterolului din sânge este să faci un test de sânge.

„Medicul dumneavoastră de familie sau asistenta medicală va preleva o probă de sânge, de obicei prin înțeparea degetului sau vi se poate cere să mergeți pentru un test de sânge la spitalul local”, spune British Heart Foundation (BHF).

Conform BHF, sângele dumneavoastră este apoi verificat pentru nivelurile de colesterol bun (HDL), colesterol rău (non-HDL) și trigliceride (un alt tip de grăsime din sânge), precum și obținerea unui rezultat al colesterolului total.

Colesterolul HDL este adesea numit colesterolul „bun”, deoarece contracarează efectele nocive ale colesterolului LDL.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private