joi, martie 30, 2023

Colesterol ridicat: uleiurile nesaturate ar putea reduce LDL cu 30%; care sunt cele mai bune uleiuri vegetale.

Consumul de alimente procesate ar trebui, de asemenea, atenuat – cerealele rafinate, carbohidrații simpli și zahărul pot contribui, de asemenea, la bolile de inimă și la creșterea în greutate.

Colesterolul ridicat este o stare în care nivelurile de lipoproteine ​​cu densitate joasă (LDL) depășesc lipoproteinele cu densitate mare (HDL). În timp ce primul este cunoscut sub numele de colesterol rău, cel de-al doilea este denumit în mod obișnuit colesterol bun. Când nivelul LDL crește în mod necontrolat, poate crește riscul acumulării plăcii în artere care pot bloca fluxul fluid al sângelui și ar putea duce la o criză de sănătate, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: Medicii gastro-intestinali împărtășesc alimente pe...

Care sunt cauzele colesterolului ridicat?

Fie că este vorba de apariția colesterolului ridicat sau de gestionarea acestuia, dieta – pentru a fi mai precis tipul de grăsimi alese – poate face o mare diferență. Pentru aceasta, este recomandat să urmezi o dietă săracă în grăsimi saturate și trans, deoarece aceste două componente sunt principalii contributori de colesterol ridicat.

Grăsimile saturate se găsesc în carnea roșie, alimente de origine animală, alimente procesate, alimente de origine animală și uleiuri vegetale precum uleiul de nucă de cocos și de palmier. Experții spun că reducerea consumului acestuia poate reduce riscul de boli de inimă cu 17%.

Te-ar mai interesa: Rafila acuză interese politice în gestionarea fond...

Colesterol ridicat: uleiurile nesaturate ar putea reduce LDL cu 30%; care sunt cele mai bune uleiuri

În ciuda faptului că este un condiment sănătos, uleiul de cocos poate crește și nivelul colesterolului; prin urmare, uleiurile vegetale sunt un NU strict pentru pacienții cu LDL ridicat. Grăsimile nesaturate, pe de altă parte, sunt mai sigure și mai sănătoase. Trecerea la grăsimi pe bază de plante, cum ar fi uleiul de măsline și floarea soarelui, poate scădea nivelul LDL cu 30%.

Aruncă o privire la unele dintre cele mai bune uleiuri bogate în grăsimi nesaturate care ar putea ajuta la atenuarea colesterolului ridicat:

Te-ar mai interesa: Conferința „Galatia 2023” aduce în România special...

1. Ulei de rapiță

2. Ulei de porumb

3. Ulei de floarea soarelui

4. Ulei de măsline

5. Ulei de nuci

6. Ulei de semințe

Alte modalități de control al colesterolului ridicat sunt:

1. Mănâncă mai multe fibre

2. Înlocuirea fast food-ului cu mâncare gătită acasă

3. Antrenament amplu

4. Mănâncă mai mulți beta-glucani

Experții spun că consumul de trei grame de fibre solubile poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol – cantitatea găsită în trei mere. Alte surse de fibre sunt fasolea, legumele și cerealele.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...

Cum poate dieta ajuta la controlul colesterolului ridicat?

Consumul de alimente procesate ar trebui, de asemenea, atenuat – cerealele rafinate, carbohidrații simpli și zahărul pot contribui, de asemenea, la bolile de inimă și la creșterea în greutate. Folosește ingrediente proaspete și începe să gătești de la zero.

În plus, urmați o dietă mediteraneană, deoarece s-a demonstrat că reduce colesterolul din sânge cu 15%. Această dietă include alimente precum nuci, pește, cereale integrale, legume, fructe, ulei de măsline, vin roșu și grăsimi sănătoase.

Te-ar mai interesa: Breaking News! Plăcinta dobrogeană este OFICIAL ro...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private