Categories: Ştiri sănătate

Compania farmaceutică Moderna: ultimele informații despre dezvoltarea și producția vaccinului anti-Covid-19

Compania farmaceutică Moderna a oferit noi informații despre dezvoltarea și producția vaccinului anti-Covid-19. În urma unui comunicat de presă, se evidențiază, de asemenea, eficacitatea produsului pentru fiecare grupă de vârstă.

Odată cu publicarea unui comunicat de presă, compania farmaceutică Moderna evidențiază datele interimare depre dezvoltarea, producția și eficiența vaccinului candidat împotriva Covid-19.  scrisoare către editorul New England Journal of Medicine a publicat date interimare din Faza 1 a studiului mRNA-1273 condus de Institutul Național de Sănătate (National Institute of Health).

Această scrisoare a demonstrat că in ziua 119 (la 3 luni după a doua doză de 100 μg), anticorpii se regăsesc la un nivel ridicat în toți participanții la studiu, cu rezultate similare în toate grupurile participante (18-55, 56-70 si 71+).

Conform cercetărilor, se pare că anticorpii rezultați în urma vaccinării oferă protecție pe o perioadă de aproximativ 3 luni, însă se urmărește evoluția pacienților și a vaccinului pentru a determina capacitatea de a oferi imunitate pentru o perioadă mai lungă de timp.

În privința producției, Moderna a anunțat că va avea pregătite aproximativ 20 de milioane de doze pentru Statele Unite ale Americii, până la sfârșitul anului 2020. LA nivel mondial, compania farmaceutică se așteaptă să producă între 100-125 de milioane de doze. Acestea vor putea fi disponibile în primele luni ale anului 2021. Aproximativ 15-25 de milioane vor fi distribuite țărilor din afara Statelor Unite ale Americii. Primele doze distribuie fac parte din planul companiei de a produce, pe parcursul întregului an, între 500 de milioane și 1 miliard de doze la nivel global.

“Aceste date interimare sugereaza ca mRNA-1273, vacicnul nostru candidat impotriva COVID-19, poate genera anticorpi neutralizatori de durata in toate grupele de varsta, inclusiv la adulti varstnici [..] Aceste date ne ofera si mai mult optimism si speranta in nivelul inalt de eficienta in prevenirea bolii COVID-19, demonstrat de mRNA-1273, va fi unul de durata.” – Tral Zaks, doctor in medicina, Chief Medical Officer al Moderna.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: