Sari la conținut

Compania farmaceutică Moderna: ultimele informații despre dezvoltarea și producția vaccinului anti-Covid-19

compania farmaceutică Moderna

Compania farmaceutică Moderna a oferit noi informații despre dezvoltarea și producția vaccinului anti-Covid-19. În urma unui comunicat de presă, se evidențiază, de asemenea, eficacitatea produsului pentru fiecare grupă de vârstă.

Odată cu publicarea unui comunicat de presă, compania farmaceutică Moderna evidențiază datele interimare depre dezvoltarea, producția și eficiența vaccinului candidat împotriva Covid-19.  scrisoare către editorul New England Journal of Medicine a publicat date interimare din Faza 1 a studiului mRNA-1273 condus de Institutul Național de Sănătate (National Institute of Health).

Această scrisoare a demonstrat că in ziua 119 (la 3 luni după a doua doză de 100 μg), anticorpii se regăsesc la un nivel ridicat în toți participanții la studiu, cu rezultate similare în toate grupurile participante (18-55, 56-70 si 71+).

Conform cercetărilor, se pare că anticorpii rezultați în urma vaccinării oferă protecție pe o perioadă de aproximativ 3 luni, însă se urmărește evoluția pacienților și a vaccinului pentru a determina capacitatea de a oferi imunitate pentru o perioadă mai lungă de timp.

În privința producției, Moderna a anunțat că va avea pregătite aproximativ 20 de milioane de doze pentru Statele Unite ale Americii, până la sfârșitul anului 2020. LA nivel mondial, compania farmaceutică se așteaptă să producă între 100-125 de milioane de doze. Acestea vor putea fi disponibile în primele luni ale anului 2021. Aproximativ 15-25 de milioane vor fi distribuite țărilor din afara Statelor Unite ale Americii. Primele doze distribuie fac parte din planul companiei de a produce, pe parcursul întregului an, între 500 de milioane și 1 miliard de doze la nivel global.

Citeste si:

“Aceste date interimare sugereaza ca mRNA-1273, vacicnul nostru candidat impotriva COVID-19, poate genera anticorpi neutralizatori de durata in toate grupele de varsta, inclusiv la adulti varstnici [..] Aceste date ne ofera si mai mult optimism si speranta in nivelul inalt de eficienta in prevenirea bolii COVID-19, demonstrat de mRNA-1273, va fi unul de durata.” – Tral Zaks, doctor in medicina, Chief Medical Officer al Moderna.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.