Condimentul de Crăciun care ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge

În timp ce scorțișoara ar putea fi mai bine cunoscută ca un ingredient dulce care adaugă un plus de aromă la deliciile de Crăciun, condimentul are o istorie lungă de utilizare în medicina chineză.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică caracterizată prin niveluri imprevizibile ale zahărului din sânge. Glicemia trebuie ținută sub control pe tot parcursul anului, perioada Crăciunului nefiind o excepție. Scăparea de sub control a glicemiei poate provoca o serie de complicații de sănătate. Din fericire, s-a dovedit că un ingredient de bază de Crăciun scade nivelul de glucoză din sânge.

Caracterizat printr-o aromă dulce, dar pământească, condimentul specific de Crăciun oferă mai mult decât un gust plăcut.

De la vin fiert la mărul copt festiv, acest ingredient popular pare să găsească întotdeauna o cale în meniul de Crăciun.

Cu toate acestea, nutriționistul Rob Hobson, a explicat că acest produs de bază festiv ar putea, de asemenea, să vă complimenteze nivelul de zahăr din sânge.

Hobson a spus: „Zahărul din sânge postprandial se referă la nivelul de zahăr din sânge după masă. Nivelul zahărului din sânge crește în mod natural după masă, astfel încât organismul eliberează insulină pentru a direcționa glucoza către celule.

Gradul în care nivelul zahărului din sânge crește depinde de compoziția mesei. O masă bogată în carbohidrați digerați rapid va provoca o creștere mai semnificativă a nivelului de zahăr din sânge.

Cercetarile sugereaza ca scortisoara poate atenua cresterile nivelului de zahar din sange prin incetinirea ratei cu care alimentele se golesc din stomac.”

Nu luați în considerați doar cuvântul nutriționistului, deoarece cercetarea, publicată în revista Archives of Biochemistry and Biophysics, evidențiază și acest beneficiu.

Studiul din 2007 a constatat că savurarea a șase grame de scorțișoară cu o porție de budincă de orez a încetinit golirea stomacului și a scăzut vârfurile ulterioare ale nivelului de zahăr din sânge.

Dar aceasta nu este singura cercetare care susține nivelurile de zahăr din sânge ale scorțișoarei.

Hobson a spus: „Scorțișoara pare să funcționeze prin reducerea rezistenței la insulină pentru a îmbunătăți absorbția de glucoză în celulele musculare și adipoase și pentru a reduce producția de glucoză nouă în ficat.

Coaja de scorțișoară conține polifenoli unici, antioxidanti, care activează receptorii de insulină, astfel încât aceștia răspund la insulină mai eficient.

Mai multe studii arată că administrarea de extracte de scorțișoară poate reduce nivelul mediu de glucoză, trigliceridele și colesterolul LDL în comparație cu un placebo, fără a provoca efecte adverse.”

O revizuire a 10 studii, în jurnalul Annals of Family Medicine, a constatat că administrarea zilnică de scorțișoară a scăzut „semnificativ” nivelul zahărului din sânge în aproximativ patru până la 18 săptămâni.

 

Recent Posts

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

22 de minute ago

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

53 de minute ago

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

o oră ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

2 ore ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

2 ore ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

3 ore ago

Citeste si: