Sari la conținut

Fructul care, consumat o dată pe zi, ar putea scădea nivelul de colesterol „rău”

Un singur aliment pe care îl puteți găsi în magazine cu doar câțiva lei per porție vă poate ajuta să reduceți colesterolul „rău” din organism, sugerează cercetări recente. Consumul o dată pe zi poate face diferența.

Nivelurile ridicate de colesterol LDL, cunoscut și sub denumirea de colesterol „rău”, pot fi periculoase. Substanța crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral dacă începe să se acumuleze în interiorul vaselor de sânge. Dar un număr tot mai mare de cercetări constată că aceasta poate fi redusă prin modificări ale dietei, cum ar fi consumul de avocado.

Avocado este bine-cunoscut pentru nivelul ridicat de grăsime. Cu toate acestea, mâncarea este plină de beneficii pentru sănătate.

Grăsimile pe care le conține – cunoscute sub numele de grăsimi mononesaturate – au beneficii pozitive pentru sănătate. De asemenea, este bogat în colesterol HDL, care acționează pentru a elimina colesterolul „rău” din sânge.

Un studiu a constatat că consumul unui avocado pe zi timp de șase luni a dus la o scădere a nivelurilor periculoase de colesterol.

Și a avut aceste rezultate fără a provoca acumularea de grăsime în jurul corpului, cum ar fi în ficat sau burtă.

Un autor al studiului care a fost publicat în Journal of the American Heart Association, profesorul Penny Kris-Etherton de la Universitatea Penn State a spus: „Deși avocado nu a afectat grăsimea de pe burtă sau creșterea în greutate, studiul încă oferă dovezi că avocado poate fi un plus benefic pentru o dietă bine echilibrată.

Incorporarea unui avocado pe zi în acest studiu nu a determinat creșterea în greutate și, de asemenea, a provocat o scădere ușoară a colesterolului LDL, care sunt toate constatări importante pentru o sănătate mai bună”.

Studiul, realizat la începutul acestui an, a fost cel mai mare studiu despre beneficiile pentru sănătate ale avocado.

Timp de șase luni, 923 de participanți fie au fost instruiți să mănânce avocado în fiecare zi, fie să nu mănânce deloc. Nivelurile lor de colesterol au fost măsurate pe parcursul perioadei de testare. Cei care au consumat avocado au avut mai puțin colesterol LDL.

Aceste vitamine și minerale sunt vitale pentru multe funcții din organism și, în general, sunt legate de bunăstare per ansamblu a organismului.

Cel mai bun mod de a consuma avocado este să faceți acest lucru ca parte a unor alegeri mai largi ale stilului de viață, cum ar fi o dietă sănătoasă și echilibrată.

Pentru a reduce colesterolul, NHS îi sfătuiește pe oameni să încerce să mănânce mai puține plăcinte cu carne, cârnați și carne grasă. De asemenea, se recomandă împotriva excesului de unt, untură, precum și smântână și brânzeturi tari.

Alte alimente pe care ați putea dori să le eliminați includ:

  • prăjituri
  • Biscuiti
  • Alimente care conțin ulei de cocos
  • Ulei de palmier.

De asemenea, vă va ajuta să faceți mai mult exerciții fizice. Ar trebui să urmăriți să faceți cel puțin 150 de minute de exerciții pe săptămână, explică NHS.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: