Sari la conținut

Condimentul de Crăciun care ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge

scortisoara, beneficii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
condiment benefic pentru diabetici

În timp ce scorțișoara ar putea fi mai bine cunoscută ca un ingredient dulce care adaugă un plus de aromă la deliciile de Crăciun, condimentul are o istorie lungă de utilizare în medicina chineză.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică caracterizată prin niveluri imprevizibile ale zahărului din sânge. Glicemia trebuie ținută sub control pe tot parcursul anului, perioada Crăciunului nefiind o excepție. Scăparea de sub control a glicemiei poate provoca o serie de complicații de sănătate. Din fericire, s-a dovedit că un ingredient de bază de Crăciun scade nivelul de glucoză din sânge.

Caracterizat printr-o aromă dulce, dar pământească, condimentul specific de Crăciun oferă mai mult decât un gust plăcut.

De la vin fiert la mărul copt festiv, acest ingredient popular pare să găsească întotdeauna o cale în meniul de Crăciun.

Cu toate acestea, nutriționistul Rob Hobson, a explicat că acest produs de bază festiv ar putea, de asemenea, să vă complimenteze nivelul de zahăr din sânge.

Hobson a spus: „Zahărul din sânge postprandial se referă la nivelul de zahăr din sânge după masă. Nivelul zahărului din sânge crește în mod natural după masă, astfel încât organismul eliberează insulină pentru a direcționa glucoza către celule.

Gradul în care nivelul zahărului din sânge crește depinde de compoziția mesei. O masă bogată în carbohidrați digerați rapid va provoca o creștere mai semnificativă a nivelului de zahăr din sânge.

Cercetarile sugereaza ca scortisoara poate atenua cresterile nivelului de zahar din sange prin incetinirea ratei cu care alimentele se golesc din stomac.”

Nu luați în considerați doar cuvântul nutriționistului, deoarece cercetarea, publicată în revista Archives of Biochemistry and Biophysics, evidențiază și acest beneficiu.

Studiul din 2007 a constatat că savurarea a șase grame de scorțișoară cu o porție de budincă de orez a încetinit golirea stomacului și a scăzut vârfurile ulterioare ale nivelului de zahăr din sânge.

Dar aceasta nu este singura cercetare care susține nivelurile de zahăr din sânge ale scorțișoarei.

Hobson a spus: „Scorțișoara pare să funcționeze prin reducerea rezistenței la insulină pentru a îmbunătăți absorbția de glucoză în celulele musculare și adipoase și pentru a reduce producția de glucoză nouă în ficat.

Coaja de scorțișoară conține polifenoli unici, antioxidanti, care activează receptorii de insulină, astfel încât aceștia răspund la insulină mai eficient.

Mai multe studii arată că administrarea de extracte de scorțișoară poate reduce nivelul mediu de glucoză, trigliceridele și colesterolul LDL în comparație cu un placebo, fără a provoca efecte adverse.”

O revizuire a 10 studii, în jurnalul Annals of Family Medicine, a constatat că administrarea zilnică de scorțișoară a scăzut „semnificativ” nivelul zahărului din sânge în aproximativ patru până la 18 săptămâni.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel