Categories: Stil de viaţă

Contactul intim: câte minute e normal să dureze

Din cuprinsul articolului

Contacul intim durată. Frustrant sau satisifăcător? Cât e normal să dureze un contact sexual, în mod normal. Mai puțin decât s-ar fi așteptat oricine. 

Potrivit unui studiu ştiinţific realizat de „Society for S.x Therapy and Research”, pentru un act intim ideal sunt necesare între 7 şi 13 minute.

Studiul a analizat, timp de zece ani, calitatea raporturilor intime a 50 de voluntari.

Voluntarii au notat gradul de satisfacţie în funcţie de durata contactului intim, din momentul penetrării până la ejaculare, nefiind luat în considerare preludiul.

Contacul intim durată

Majoritatea voluntarilor au apreciat că un contact intim ce a durat între 3 şi 7 minute a fost ”suficient”, iar între 7 şi 13 minute a fost ”satisfăcător”. Fără a crea surprize, un act intim cu o durată cuprinsă între 1 şi 2 minute a fost considerat „frustrant”, în timp ce între 10 şi 30 de minute raportul a fost considerat „prea lung”.

„Cultura populară a întărit, din nefericire, stereotipurile despre activitatea intimă. Astfel, mulţi bărbaţi şi multe femei au fantezii legate de nopţi fierbinţi lungi”, afirmă cercetătorii.

„Cu acest studiu, sperăm să risipim aceste fantezii şi să încurajăm bărbaţii şi femeile să aibă date realiste despre actul intim acceptabil, prevenind astfel dezamăgirile şi disfuncţiile intime”, a explicat dr Eric Corty, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania (SUA), care a coordonat studiul, publicat în ‘Journal of S.xual Medicine’.

Dacă lungimea actului intim nu este un factor de distracţie, nici creşterea frecvenţei partidelor nu face mai fericite cuplurile. Potrivit unui alt studiu publicat în luna mai în revista Journal of Economic Behavior, cei care au dublat numărul de relații intime au fost mai puţin fericiți decât înainte, raportând o scădere a libidoului şi a satisfacţiei intime.

Recent Posts

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

9 minute ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

38 de minute ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

o oră ago

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

2 ore ago

Hipertensiunea arterială: complicații la nivel cardiovascular, al rinichilor și al creierului

Hipertensiunea arterială poate avea numeroase complicații asupra sănătății, afectând diverse organe și sisteme din corp.…

3 ore ago

Citeste si: