sâmbătă, decembrie 10, 2022

Contacul intim durată. Frustrant sau satisifăcător? Cât e normal să dureze un contact sexual, în mod normal. Mai puțin decât s-ar fi așteptat oricine. 

Potrivit unui studiu ştiinţific realizat de „Society for S.x Therapy and Research”, pentru un act intim ideal sunt necesare între 7 şi 13 minute.

Studiul a analizat, timp de zece ani, calitatea raporturilor intime a 50 de voluntari.

Voluntarii au notat gradul de satisfacţie în funcţie de durata contactului intim, din momentul penetrării până la ejaculare, nefiind luat în considerare preludiul.

Contacul intim durată

Majoritatea voluntarilor au apreciat că un contact intim ce a durat între 3 şi 7 minute a fost ”suficient”, iar între 7 şi 13 minute a fost ”satisfăcător”. Fără a crea surprize, un act intim cu o durată cuprinsă între 1 şi 2 minute a fost considerat „frustrant”, în timp ce între 10 şi 30 de minute raportul a fost considerat „prea lung”.

„Cultura populară a întărit, din nefericire, stereotipurile despre activitatea intimă. Astfel, mulţi bărbaţi şi multe femei au fantezii legate de nopţi fierbinţi lungi”, afirmă cercetătorii.

„Cu acest studiu, sperăm să risipim aceste fantezii şi să încurajăm bărbaţii şi femeile să aibă date realiste despre actul intim acceptabil, prevenind astfel dezamăgirile şi disfuncţiile intime”, a explicat dr Eric Corty, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania (SUA), care a coordonat studiul, publicat în ‘Journal of S.xual Medicine’.

Dacă lungimea actului intim nu este un factor de distracţie, nici creşterea frecvenţei partidelor nu face mai fericite cuplurile. Potrivit unui alt studiu publicat în luna mai în revista Journal of Economic Behavior, cei care au dublat numărul de relații intime au fost mai puţin fericiți decât înainte, raportând o scădere a libidoului şi a satisfacţiei intime.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private