luni, februarie 6, 2023

Frigiditatea, soluții naturiste. Plante care cresc „pofta”.

În termeni simpli, frigiditatea se manifestă prin incapacitatea de a simți plăcere în timpul actului sexual. Această lipsă a plăcerii ar putea fi caracterizată prin absența libidoului și a reacției făță de stimulii sexuali. În același timp, termenul de frigiditate este folosit pentru a descrie disfuncțiile sexuale la femei.

Te-ar mai interesa: Mare atenție! Obezitatea, boala secolului. Ce legă...

Conform statisticilor din ce în ce mai îngrijorătoare, 30% dintre femei se confruntă cu diminuarea sau lipsa tottală a apetitului sexual. În general, frigiditatea este determinată de factori neuropsihici, precum teama, anxietatea, vina, depresia, conflictul cu partenerii, amintirea brutalităţii în timpul primului contact sexual, oboseală, boli de nervi sau traume din copilărie.

Frigiditatea, soluții naturiste. Plante care cresc „pofta”

Specialiştii au remedii naturiste pentru tratarea acestei afecţiuni. O serie de plante, de exemplu, ajută la creşterea apetitul sexual.

 • Brânca ursului, sau ginsengul românesc, cum mai este supranumită, este o plantă medicinală cu efect afrodiziac puternic. Se administrează sub formă de tinctură sau pulbere. Pentru că scade tensiunea arterială, la persoanele cu tensiune arterială normală, brânca ursului se administrează împreună cu tinctură de maghiran. În schimb, în combinaţie cu schinduful, efectele afrodiziace ale plantei se accentuează.
 • Schinduful este, la rândul său, o plantă cu proprietăţi tonice şi afrodiziace.
 • Arpagicul conţine mineralele necesare pentru sintetizarea de către organism a hormonilor sexuali.
 • Alt remediu afrodiziac este damiana, o plantă medicinală originară din America Centrală şi Caraibe, dar care poate fi procurată în România din magazinele cu produse naturiste. Conţine alcaloizi care stimulează secreţia de testosteron şi are totodată efecte antidepresive, diuretice şi laxative. Este recomandată pentru tratamentul problemelor psihosexuale la femei şi bărbaţi.

Frigiditatea, soluții naturiste. Plante care cresc „pofta”

 • Piper methysticum este o specie de piper benefică în tratamentul anxietăţii şi nevrozelor. Nu se recomandă femeilor însărcinate sau care alăptează. De asemenea, în nici un caz nu trebuie administrat în combinaţie cu barbiturice, alcool sau antidepresive, droguri sau alte stimulente ale sistemului nervos central.
 • Extractul de Wild Yam este alt produs naturist disponibil în magazine naturiste. Acesta conţine steroizi care oferă vigoare pentru a face dragoste şi reîntinereşte.
 • Năpraznicul este o plantă medicinală cu un puternic miros neplăcut, de unde îi vine şi numele. Este folosită sub formă de infuzie sau decoct în tratamentul impotenţei, frigidităţii, dismenoreei şi neoplasmului uterin.
 • „Băile şi duşurile cu lavandă sau salvie sunt indicate în caz de frigiditate. Unu-doi pumni de plantă uscată şi mărunţită în doi litri de apă fiartă se lasă la infuzat 10 minute, se strecoară şi se fac duşuri şi spălături vaginale, dimineaţa şi seara. Pentru baia generală se prepară o infuzie din 5 pumni de plantă mărunţită la 10 litri de apă, cu infuzare 10 minute, se strecoară în apa din cadă, caldă la 37 de grade Celsius şi se stă în baie timp de 20-25 minute, repetând de trei ori pe săptămână“, a declarat prof. univ. dr. Constantin Milică, specialist în remedii naturiste, conform farmaciaverde.ro.

Recomandări privind stilul de viață

Femeile care suferă de frigiditate trebuie să ştie că stilul de viaţă este foarte important pentru rezolvarea acestei probleme. Iată câteva reguli:

Te-ar mai interesa: Ceaiul farmacie care scade tensiunea arterială și ...

 • Din alimentaţie nu trebuie să lipsească germenii de grâu, ouăle, uleiul de măsline, seminţele de dovleac, alte seminţe şi sâmburi, soia, icrele, peştele.
 • Carnea roşie, carnea de pasăre şi produsele care conţin zahăr trebuie consumate cât mai puţin.
 • Fumatul este toxic, în general, pentru organism. El distruge mai întâi imunitatea şi apoi activitatea hormonală.
 • Vitaminele sunt şi ele remedii foarte importante în cazul frigidităţii. Dintre acestea se recomandă complexul de vitamine B, vitaminele E, A şi D.
 • „Este indicat un regim de refacere, de 3-5 zile pe lună, şi o cură de fructe, 1-2 zile pe lună. Din aceste cure nu vor lipsi cimbrul, țelina, ceapa, spanacul, ardeii, frunzele şi rădăciele de pătrunjel, muştar, piper, struguri, prune, pere, caise, ulei vegetal, fulgi de ovăz şi porumb germinat. Foarte bune efecte au rădăcinile de ţelină, preparate sub formă de suc sau sub formă de salate’’, a mai spus prof. univ. dr. Constantin Milică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private