Categories: Ştiri sănătate

Coronavirus în România, 21 Februarie. Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 21 Februarie. Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore! Grupul de Comunicare Strategică a transmis datele momentului.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 21 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.694 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 85 de decese. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În România au fost vaccinate ieri mai puțin de 4.000 de persoane, dintre acestea doar 440 au primit prima doză, în timp ce aproape 2.000 au făcut și doza Booster. Până în prezent în România au schema completă de vaccinare mai puțin de 8.000.050 de persoane, ceea ce reprezintă circa 41% din populație, potrivit Comitetului Național de Vaccinare.

Autorităţile discută mai multe variante pentru ridicarea treptată a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2, iar pentru moment nu se cunosc detalii legate de momentul începerii relaxării sau care vor fi primele activităţi vizate.

Portul măştii de protecţie va rămâne la nivel de recomandare

Responsabilii din domeniu au subliniat însă în repetate rânduri că deciziile vor fi luate în funcţie de modul în care evoluează situaţia din spitale şi că indiferent de etapele relaxării, portul măştii de protecţie va rămâne la nivel de recomandare.

Şi profesorul de fizică Silviu Gurlui este de părere că cel mai bine ar fi ca oamenii să continue să poarte masca.

Silviu Gurlui: Oamenii trebuie să înţeleagă, fiecare în parte, indiferent că autorităţile statului anunţă sau nu un anumit comunicat, oamenii trebuie să se îngrijească într-un mod propriu. Eu cred că interdicţia purtării măştii în orice condiţii trebuie mult discutată şi să rămână la latitudinea persoanelor să o poarte atunci când mediul o cere.

Un alt beneficiu al purtării măştii de protecţie sanitară este că ne fereşte de cantitatea mare de poluare din aer. Profesorul Silviu Gurlui face o legătură între gradul de răspândire a noului coronavirus şi aerul greu de respirat din marile oraşe.

Silviu Gurlui: Dacă vorbim de poluare, au fost perioade de timp unde ritmul acesta de infectare este mai mare pentru că este asociat cu poluarea, adică este asociat cu anumite intervale de timp şi mai ales seara, unde poluarea mai mare, amplificând o potenţialsă rată de infectare. Dacă ştiam anumite intervale de timp, sigur că oamenii puteau mai uşor să se adapteze şi să poarte masca corespunzător.

Ministerul Mediului a avertizat recent că în această perioadă ne-am putea confrunta cu o creştere a concentraţiei poluanţilor din aer, din cauza condiţiilor meteo, informează RRA.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

o oră ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

2 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

2 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

3 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

3 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

4 ore ago

Citeste si: