duminică, iunie 26, 2022

Coronavirus în România, 31 Ianuarie. Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore! Grupul de Comunicare Strategică a transmis cifrele momentului.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 31 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 20.131 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 41 decese. Nu sunt raportate decese anterioare.

Te-ar mai interesa: Doliu în presa din România! Cunocută jurnalistă, g...

Unitățile de învățământ din toată țara sunt deschise pentru ore cu prezența fizică. Se fac ore online doar în clasele sau grupele de grădiniță în care au fost confirmate trei cazuri în șapte zile sau în unitățile în care jumătate din clasă au fost infectate.


Toate județele sunt acum în scenariul roșu

Toate județele sunt acum în scenariul roșu după ce încă aproape 20 de mii de persoane au fost confirmate cu COVID în 24 de ore.

În continuare una din trei persoane care se testează la centre autorizate este pozitivă. Ieri au fost confirmați cu COVID 3.800 de copii, iar în ultima săptămână aproape 36 de mii. Nici unul dintre județe nu a ajuns să aibă 75% dintre paturile COVID ocupate.

Te-ar mai interesa: Politician acuzat de trafic de copii. Voia să fure...

Numărul spitalizărilor din acest fel val este mult mai mic decât în toamnă sunt aproape 8900 de persoane internate, 861 la terapie intensivă.

Cu raportări-record în săptămâna care s-a încheiat, autoritățile anunță că încă nu am atins vârful acestui val, iar zilele acestea ar putea fi depășit un nou prag al cazurilor zilnice, cel de 40.000. Mihaela Enache are detalii

Tendința ascendentă se va menține încă aproximativ 10 zile, crede Alexandru Rafila. În spitale, numărul de pacienți cu coronavirus crește în prezent de la o zi la alta cu 4 – 500, iar această evoluție este de așteptat să continue.

Te-ar mai interesa: Pune creierul la treabă! Sfaturi de la un celebru ...

Complicațiile, inclusiv cazurile grave care ajung la terapie intensivă, sunt în principal generate de tulpina Delta, care încă acoperă aproximativ 20% din noile diagnosticări.

Varianta Omicron, deja dominantă, o va înlocui în totalitate pe Delta

Responsabilul de la Sănătate estimează că în aproximativ două săptămâni varianta Omicron, deja dominantă, o va înlocui în totalitate pe Delta și în România, ceea ce va tempera afluxul de pacienți în spitale.

Te-ar mai interesa: 4 ceaiuri cu puteri vindecătoare ale călugărului M...

Deocamdată, însă, există zone în țară, unde în unitățile sanitare sunt ocupate peste jumătate din paturile COVID-19, iar atingerea unei rate de 75% duce automat la trecerea în online a școlilor din județul respectiv.

Clujul este primul județ care ar putea atinge acest prag întrucât în prezent a trecut de 68%, are cea mai mare rată de infectare la nivel național, aproape 21,5 cazuri la mia de locuitori și raportează zilnic în jur de 1.500 de persoane nou diagnosticate.

Te-ar mai interesa: Sindromul Willis-Ekbom, boala rară de care suferă ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private